01. Cum?

 Hotel Avion Tren Masina Autocar

02. Unde?

Destinatie

Email/Telefon

03. Cand?

04. Cine?
Camere

Adulti

Copii

Albania 2023, program autocar

durres beach

 

Vacanta activa in ALBANIA

O saptamana de plaja in Dures, cea mai cunoscuta zona de litoral a Albaniei

Vizita oraselor Ohrid si Skopje din Macedonia de Nord

Date de plecare: 02, 09, si 16 septembrie 2023

 

Ziua 1 (sambata). Plecare din Bucuresti in jurul orei 20 pe traseul Bucuresti – Giurgiu/Ruse – Sofia – Skopje – Ohrid; se circula noaptea.

Ziua 2 (duminica). In cursul diminetii vom ajunge in sudul Macedoniei de Nord, in zona orasului si lacului Ohrid (inscrise în anii 1979 si 1980 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO). Ohrid este fara indoiala cel mai frumos oras al Macedoniei si unul din cele mai pitoresti din Balcani, cu o bogata zestre de arhitectura veche, numeroase monumente culturale si istorice. Continuam apoi cu traversarea Albaniei; in cursul dupa-amiezii sosire in zona de litoral a orasului Durres (cea mai intinsa si cea mai cunoscuta zona de litoral din Albania), cazare la hotelul ales. De mentionat ca hotelurile sunt construite in ultimii ani, au multiple facilitati si se bucura de accesul la una dintre cele mai intinse plaje ale Adriaticii.

Zilele 3 – 7 (luni – vineri) Timp liber pentru relaxare, plaja, odihna sau participarea la programele optionale descrise mai jos – o buna ocazie de a cunoaste cateva din nenumaratele atractii turistice ale acestei tari – orase medievale si sit-uri arheologice, peisaje care-ti taie rasuflarea, precum si un popor deosebit de ospitalier.

Ziua 8 (sambata) – in jurul orei 11 plecare spre Skopje; vizitam centrul capitalei Macedoniei de Nord (Piata mare, podul de piatra otoman peste raul Vardar, cetatea Kale, vechiul bazar) apoi timp liber pentru cumparaturi. Cazare in Skopje hotel Ambassador 3* sau similar.

Ziua 9 (duminica) – Dupa micul dejun plecam spre Romania; la amiaza popas cca o ora in centrul capitalei Bulgariei – Sofia – pentru un scurt tur pietonal. Sosire in cursul serii in Bucuresti si apoi spre celelalte orase.


Tarife in euro/ valabile pt plecarea din Bucuresti,
conform specificatiilor din tabel

Hotel: Tarif pentru: 03-10.09 10-17.09 17-24.09
Tip masa: BB HB BB HB BB HB
VIVAS 4* Loc in DBL 325 365 315 355 310 350
Supliment SGL 40 40 40 40 40 40
a 3-a persoana 290 330 280 320 275 315
ALION 4* Loc in DBL 310 370 300 360 295 355
Supliment SGL 70 70 70 70 70 70
a 3-a persoana 295 355 285 345 280 340


Suplimente/reduceri:

-supliment plecare din Ploiesti: 10 euro/persoana (numai pt plecarea din 16.09)
-supliment plecare din Brasov: 20 euro/persoana (numai pt plecarea din 16.09)
-supliment plecare din Pitesti: 15 euro/persoana (numai pt plecarea din 9.09)
-supliment locuri VIP bancheta 1-2 in fata sau orice alt loc solicitat in mod expres: 15 eur/persoana

 

Nota: Pentru a calatori in Albania nu este necesar pasaport, este suficienta cartea de identitate.

Servicii incluse:

  • 6 nopti de cazare cu mic dejun sau demipensiune (in functie de optiune) in hoteluri de 4*
  • 1 noapte cu mic dejun in Skopje hotel 3*
  • transport cu autocar clasificat international
  • vizitarea oraselor Ohrid, Skopje si Sofia
  • insotitor de grup

 

Conditii de rezervare: avans 100 euro la rezervare (non-refundable) si diferenta cu o luna inaintea plecarii

Conditii de anulare:
-cu peste 30 zile inaintea plecarii penalizarea este de 100 euro;
-cu 16-29 zile inaintea plecarii penalizarea este 50% din valoarea pachetului;
-cu 15 zile inaintea plecarii sau in caz de neprezentare la imbarcare penalizarea este 100%.

 

PROGRAME OPTIONALE: cca 20 – 30 euro/pers/program, in functie de numarul de participanti. Toate vor fi conduse de catre ghizi locali si se va asigura traducere in limba romana.

PROGRAM 1 – DURRES & TIRANA:  Vom pleca in turul orasului Durres si pentru inceput ne vom opri la fabrica” Gjergj Kastrioti Skenderbeu “, cea mai mare din Albania, datata  în anul 1933. Aici veti cunoaste gustul delicat al faimosului cognac Skenderbeu, cunoscut încă din perioada comunismului pentru calitatea și gustul unic, simbol al băuturii tradiționale a Albaniei.

Continuam cu un tur la vechiului oras port Greco-roman, Dyrrachium.Vom vizita Amfiteatrul, construit în secolul II d.Hr si Belle Durres, cel mai policromatic mozaic din Albania. Mozaicul a fost descoperit sub o locuință, într-un cartier rezidențial al orașului. Continuam turul cu vizitarea Muzeului de Arheologie, situat în apropierea mării. Acesta oferă o vedere asupra vechiului Dyrrachium.

Excursia noastra continua cu vizitarea Tiranei, capitala Albaniei.

Tirana este un taram plin de energie si miscare. Orașul merită descoperit atat ziua, cat și noaptea. Fondată în anul 1614, Tirana este acum un oras dezvoltat, care combină cultura, istoria, arhitectura contemporană și ospitalitatea manifestata față de turiști. Plimbandu-va prin Tirana vă veți bucura de aspectul clădirilor pline de culoare, cafenele de lux și parcuri verzi .

Incepem vizita in centrul Tiranei: vom merge in Piața Skanderbeg, unde veti vedea statuia lui Skanderbeg, eroul național al Albaniei. In fata ei se poate vedea Turnul cu Ceas (35 de metri inaltime);acesta are 90 de trepte în spirală. În continuare veți vedea Moscheea Et’hem Beu, ce prezinta fresce cu copaci, cascade și poduri, rare pentru arta islamica. In fata moscheii se afla Biblioteca Națională, și în apropiere de Muzeul National de Istorie. Continuam turul cu vizita Muzeului; se viziteaza urmatoarele pavilioane, pentru a va introduce in istoria albaneza: Antichitate, Evul Mediu, Rilindja Kombetare, Iconografie, Cultura Albaniei, Rezistența albaneză din doilea război mondial și a genocidul comunist 

PROGRAM 2 – KRUJA & SHKODRA: Orașul istoric Kruja este construit pe un platou inalt, la 600 de metri deasupra nivelului marii, oferind o vedere spectaculoasa.

Combinand natura cu istoria, arheologia, traditiile culinare si stilul de viata, Kruja este supranumit “Balconul Adriaticii” si este unul dintre cele mai frumoase locuri turistice din Albania.

Vom ajunge în micul oraș in aproximativ 40 de minute cu auotcarul. Kruja este notabil pentru străzile sale pietruite și clădirile tradiționale.Turul incepe cu vizita la castel, cetatea eroului național Gjergj Kastriotisupranumit Skanderbeg, construit la 548 m deasupra nivelului mării; acesta oferă o vedere spectaculoasă asupra împrejurimilor. În interiorul cetatii este construit Muzeul National ” Gjergj KastriotiSkenderbeu “, cu pavilioane precum: antichitate, pavilionul principatului albanez, pavilionul invaziei otomane și rezistența la invazie, pavilionul Cetatea Medievală, rezistența albaneză, echipamente de birou ale lui Scanderbeg și o bibliotecă. Amplasat într-o clădire urbană construita in 1764, puteți vizita, de asemenea, Muzeul Etnografic Kruja. După vizite este timpul să ne apropiem de tradițiile albaneze și de stilul de viață albanez, prin vizitarea bazarului, o stradă plina cu  magazine, suveniruri,clădiri din lemn traditionale, cafenele și magazine de antichități.Orașul  Shkodra este cel mai important oras din nordul Albaniei și capitala iliră, în secolul 3 î.Hr.Vom vizita Muzeul Marubi (maestru fotograf de la sfârșitul secolului al 19-lea). Aici vom admira o expozitie de fotografii vechi, începând cu cea mai veche fotografie din Balcani din anul 1856.Vom vizita Casa Oso Kuka o casă tradițională care găzduiește muzeul arheologic al orașului.După aceea vom vizita Podul Mesi un pod vechi construit la mijlocul secolului al 18-lea, cu un peisaj montan superb pe fundal.Optional: Masa de prânz într- un restaurant local, o clădire veche a unei case traditionale ce gazduieste acum un muzeu etnografic și un restaurant în interior  – tarif de la 8 euro/ persoana.Înainte de a părăsi Shkodra bucurati-va de priveliștea orașului de la castelul Rozafa o structură misterioasă, înconjurata de  legende și misticism .   

PROGRAM 3 – BERAT:  Berat sau Orasul celor 1000 de ferestre, mândria antichitatatii albaneze este localizata la 120 km de capitala Tirana si formeaza o combinatie minunata de culturi orientale și occidentale, costume si traditii. Arhitectura caselor vechi, cu ferestre mari, care au vedere la oraș, este primul lucru ce impresionează vizitatorii.

Prima oprire: Cetatea. Aceasta are vedere la râu și la orașul modern, precum și la cartierul vechi creștin situate peste râu. La cetate se poate ajunge pe un drum abrupt; aceasta este încă locuită. In interiorul zidurilor puteți vizita moschei ruinate si cateva biserici ortodoxe medievale, toate intacte și cu fresce restaurate și icoane. Muzeul National Onufri este situat în interioriorul Bisericii Sfanta Mariadin cadrul castelului Berat. Acest muzeu oferă o colecție de 173 de exponate aparținând Bisericilor albaneze și mănăstirilor. După aceea, vom vizita Muzeul Etnografic, structurat pe doua etaje. Muzeul este dotat cu mobilier de bază non-mobil care serveste pentru păstrarea obiectelor de uz casnic.

PROGRAM 4 – PRIZREN (republica Kosovo) & KUKES:  Kosovo este cel mai tanar stat al Europei (si-a declarant independenta in 2008 si inca nu a fost recunoscuta de toate celelalte state membre ONU) si se bucura de una dintre cele mai mari ratere de crestere economica din lume. Este locul unde se imbina armonios peisajul montan nealterat de civilizatie cu bogata mosternire arheologica, culturala, gastronomica, intersectia celor mai importante civilizatii care au stapanit Balcanii.

Prizren este “perla coroanei” in acest mic stat, centrul vechi al acestui oras este ca o bijuterie care abia a inceput a fi slefuita; cladirile seculare cu arhitectura otomana au un farmec aparte, nenumaratele restaurante traditionale, cafelene etc insirate de-a lungul raului Bistrica si in toate piatetele sunt o provocare irezistibila. Vizita acestui colt de lume va fi o experienta unica.

La intoarcere vom face un popas in orasul albanez Kukes, pentru a ne bucura de imaginile idilice oferite de zona lacului Fierza.

Important: pentru a participa la excursia de la Prizren este necesar sa aveti pasaportul asupra Dvs (in Kosovo inca nu se intra cu cartea de identitate)

 

Cod produs CORALI

Inscrie-te la newsletter
go