01. Cum?

 Hotel Avion Tren Masina Autocar

02. Unde?

Destinatie

Email/Telefon

03. Cand?

04. Cine?
Camere

Adulti

Copii

BASARABIA Festivalul vinului, 5-7.10

CATEDRALA CHISINAU

BASARABIA – Festivalul vinului

5 – 7 octombrie 2018

 

Un alt fel de Oktoberfest, inchinat nu berii ci “licorii lui Bachus” creste in importanta de la an la an, depasind cu mult granitele tarii de la est de Prut. “Ziua nationala a vinului” – cum este numit oficial evenimentul – celebreaza traditiile bogate ale vinificatiei in Moldova, aduna la un loc cei mai reprezentativi producatori precum si nenumarati artizani populari, ansambluri folclorice si muuulte bucate alese. In prima sambata din octombrie, Chisinaul devine capitala europeana a bunei dispozitii iar noi trebuie sa fim prezenti acolo.

 

Vineri 5.10. Plecare din Pitesti (ora 5.30) si Bucuresti (ora 7.00), pe ruta Ploiesti – Buzau – Focsani – Barlad (se pot face imbarcari si din aceste localitati) – Albita. Dupa formalitatile de frontiera, in drum catre Chisinau, vom face o scurta deviere din traseu pentru a vizita Manastirea Capriana, atestata inca din vremea domnitorului Alexandru cel Bun. Spre seara sosire si cazare pentru 2 nopti la hotel Cosmos 3*, situat in centrul orasului Chisinau.

Sambata 6.10. Zi dedicata participarii la evenimentele prilejuite de Festivalul vinului (in centru orasului, intrarea libera) dar si celorlalte “tentatii”: achizitionarea celebrele bomboane Bucuria ori nu mai putin renumitele coniacuri moldovenesti sau alte delicatese locale; vizitarea parcurilor si gradinilor orasului.

Duminica 07.10. Inainte de a parasi capitala basarabeana va prupunem un program optional ce include vizitarea complexului muzeal Orheiul Vechi – cel mai important sit cultural din Basarabia, nominalizat pentru a fi inclus in patrimoniul UNESCO, precum si Cramele Cricova, un veritabil oras subteran cunoscut in intreaga lume pentru calitatea vinurilor produse si pastrate aici, dar si pentru ineditul sau. Returul in orasele de origine este programat seara tarziu.

 

Tarif: 95 euro/persoana, in camera dubla; supliment single 20 euro. Nu exista camere triple.

Supliment pentru imbarcare din Pitesti: 10 euro

 

Acesta include:

– 2 nopti cazare cu mic dejun hotel 3*;

– transport autocar/midibus, functie de nr de persoane, cu toate facilitatile

– insotitor de grup

 

Nu include:

– programul optional de duminica (cca 10 euro/pers) – se rezerva si se achita pana la 20.09;

– intrarile la obiectivele turistice si ghizii locali (Cricova cca 20 euro, Orheiul Vechi cca 2 euro)

 

Nota: pentru vizitarea cramelor Cricova este necesara rezervare prealabila, asadar optiunea pentru acest program trebuie exprimata cu cel putin doua saptamani inaintea plecarii iar plata urmeaza a se face cu minim 2 zile inaintea plecarii. Vizita standard dureaza cca 90-100 minute, accesul se face cu trenulet electric si partial pe jos iar explicatiile se ofera in limba romana de catre ghid local. Este posibil ca in aceasta perioada, dat fiind afluxul mare de turisti, programele de vizitare cat si tarifele sa sufere modificari iar rezervarile sa trebuiasca facute cu anticipatie mai mare. Va vom tine la curent cu noutatile, pe masura ce vor aparea.

Acte necesare: carte de identitate sau pasaport valabil


Plata: avans 30 euro la rezervare, iar diferenta se achita pana la 20.09.2018.

Penalizare in caz de anulare: 30 euro din momentul rezervarii si 100% incepand din 21.09

 

Produs CORALI

Inscrie-te la newsletter
go