01. Cum?

 Hotel Avion Tren Masina Autocar

02. Unde?

Destinatie

Email/Telefon

03. Cand?

04. Cine?
Camere

Adulti

Copii

ISRAEL “all inclusive”, 06.06

israeL-pelerinaj

ISRAEL – Pelerinaj în Țara Sfântă

Perioada: 06.06-11.06.2019

(5 nopți / 6 zile) Transport avion compania EL AL

639 /pers. (loc in camera dubla/tripla)

Tel Aviv – Haifa – Cana Galileii – Nazaret – Muntele Tabor – Muntele Fericirilor – Capernaum – Tabgha – Hozeva – Sf. Gherasim – Marea Moarta – Ierusalim – Muntele Maslinilor – Muntele Sion – Via Dolorosa – Bethleem – Manastirea Sf. Sava – Manastirea Sf. Teodosie


Ziua 1 | 06.06.2019: București – Tel Aviv – Lod – Haifa – Cana Galileii – Nazareth

Imbarcare in autocar din Bacau, parcare Hotel Moldova, ora 03:20. Prezentare în Aeroportul București OTOPENI la ora 07:50 pentru zbor București-Tel Aviv cu compania El Al. Decolare la ora 10:50 din Bucureşti cu destinaţia Tel Aviv, sosire la ora 13:25 pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv. Ajunși în Tel Aviv, după formalitățile vamale ne începem pelerinajul în Țara Sfântă. Ne deplasăm către Lod unde se află biserica ce adăpostește mormântul, lanţul cu care a fost legat şi o parte din moaștele Sf. Gheorghe. Urcând coasta Mării Mediterane pe urmele Sf. Petru până la Cezareea, locul unde Corneliu a fost botezat și de unde Sf. Pavel a plecat la Roma. Ajungem în oraşul Haifa, port la Marea Mediterana, aflat intr-un mare golf la poalele Muntelui Carmel. Privire panoramica asupra orasului Haifa si a Gradinilor etajate Bahai. Ne îndreptam spre Cana din Galilea, locul unde a avut loc prima minune a lui Iisus, minunea prefacerii apei în vin. Ne inchinam la Biserica ridicata deasupra Casei lui Simon Zelotul (Mirele). Continuăm cu orașul Nazareth, situat în partea nordică a Israelului, descris ca fiind locul copilăriei lui Iisus Hristos. Aici vom vizita Biserica Ortodoxă Sf. Gavriil, ridicată deasupra izvorului considerat a fi cel al Fecioarei Maria și aflat în apropierea casei acesteia din Nazaret, biserica pictată de frații Moroșanu în 1977. Cazare și cină la hotel 3 stele Nazareth/Tiberias.

Ziua 2 | 07.06.2019: Cana Galileii – Nazareth – Muntele Tabor – Muntele Fericirilor – Capernaum – Bethleem

Mic dejun. Ne îndreptăm spre Muntele Tabor – Muntele Schimbarii la Fata a Mantuitorului nostru Iisus Hristos, unde ne vom inchina in Manastirea greaca ortodoxa cu Biserica ortodoxa greaca cu hramul Schimbarea la Faţă a Domnului. In biserica greco-ortodoxă se află icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului. Ne oprim pe Muntele Fericirilor. Muntele se înalță la 175 m deasupra nivelului Mării Galileii, dar totodată este la 35 m sub nivelul Mării. Vom merge către Capernaum, oraşul cel mai iubit de către Mântuitorul și unde a săvârșit cele mai multe minuni. Aici vom putea vedea ruinele Sinagogii şi a casei unde a fost vindecată soacra Sf. Petru. Ne indreptam apoi catre Biserica Sfintilor Apostoli, singura biserica unde sunt pictate in fresca toate minunile savarsite de Mantuitorul in Capernaum. La mică distanță se află Tabgha, regiunea celor sapte izvoare – loc ce aminteşte de minunea înmulţirii a 5 pâini şi 2 peşti și hrănirea a peste 5000 de oameni. Ne indreptam spre Bethleem traversand Iordanul trecand prin Tinutul Gherghesenilor-unde Mantuitorul a vindecat mai multi demonizati. Cazare și cină la hotel 4 stele în Bethleem.

Ziua 3 | 08.06.2019: Bethleem – Mănăstirea Sf. Sava – Mănăstirea Sf. Teodosie – Campul Pastorilor

După micul dejun vom vizita Biserica Ortodoxă a Naşterii Domnului din Bethleem, ce adăposteşte Peştera în care s-a născut Domnul Iisus Hristos şi icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului numită Betleemița sau Apărătoarea Bethleemului. La aproximativ 500 m se află Grota Laptelui, unde, potrivit tradiţiei s-a oprit Maica Domnului cu Pruncul, în noaptea în care Dreptul Iosif a primit poruncă de la înger să părăsească Betleemul şi să fugă în Egipt. Continuăm cu vizită la Biserica Sf. Nicolae. După aceea mergem în pustiul Iudeii pentru a vizita Mănăstirea Sf. Teodosie cu Peştera Magilor în care se află mormintele Sf. Teodosie, Sf. Sofia – mama Sf. Sava, Sf. Evloghia – mama Sf. Teodosie, Sf. Teodota – mama Sf. Cosma şi Damian. De la Mănăstirea Sf. Teodosie ne vom deplasa cu taxiurile către Mănăstirea Sf. Sava, mănăstirea care datează din sec. V și care adăpostește moaştele Sf. Sava (accesul în incinta mănăstirii este permis numai domnilor, doamnele pot merge la Turnul Femeii, de unde se poate vedea mănăstirea şi locul unde s-a nevoit Sf. Sava). Revenim in Ierusalim pentru a vizita Aşezământul Românesc de la Ierusalim. Vizită în zona evreiască a Sfintei Cetăți la Zidul Plângerii. Timp liber pentru shopping. Deplasare nocturna la Sfantul Mormant. Cazare și cină la hotel 4 stele în Bethleem.

Ziua 4 | 09.06.2019: Ierusalim – Muntele Măslinilor – Muntele Sion – Via Dolorosa

După micul dejun vom merge în Ierusalim, numit și Orașul Păcii, pe Muntele Măslinilor, unde vom vizita: Mănăstirea Ortodoxă a Înălţării Domnului ce amintește de Înălțarea Domnului la cer și unde avem prilejul de a vedea locul unde a fost găsit pentru a doua oară capul Sf. Ioan Botezătorul; Mănăstirea Pater Noster, loc unde potrivit tradiției Mântuitorul i-a învăţat pe ucenicii Săi Rugăciunea Domnească Tatăl nostru; Mănăstirea Dominus Flevit (Domnul a plâns) zidită în formă de lacrimă, pe locul unde Mântuitorul Iisus Hristos a plâns lipsa de pocăință a celor din Cetatea Sfântă dar a deplâns și soarta pe care o va avea Ierusalimul; Grădina Ghetsimani cu Biserica Naţiunilor ridicată pe locul în care Mântuitorul s-a rugat înainte de a fi prins; Biserica Mormântul Maicii Domnului unde vom coborâ cele 48 de trepte până la Mormântul Fecioarei Maria. Intrăm în Cetatea Sfântă a Ierusalimului pe poarta Sf. Ştefan şi parcurgem pe jos Via Dolorosa (Calea Crucii) cu cele 14 opriri ale Mântuitorului Iisus Hristos, ajungând la Biserica Sf. Învieri în care vom vedea toate locurile sfinte: Golgota, Piatra Ungerii, Sf. Mormânt, locul unde s-a aflat Sf. Cruce etc. Cazare și cină la hotel 4 stele în Bethleem.

Ziua 5 | 10.06.2019: Râul Iordan – Sfantul Gherasim – Hozeva – Ierihon – Marea Moartă

Mic dejun. Ne indreptam pasii spre Betania unde vom vizita mormantul Sfantului Lazar. Apoi vom merge către Hozeva unde vom vizita Mănăstirea Sf. Gheorghe ale cărei baze au fost puse de Sfinţii Ioachim şi Ana, fiind locul unde cei doi sfinţi s-au rugat pentru dăruirea unui prunc. Inițial, biserica mănăstirii era închinată Maicii Domnului. Astăzi, însă, după reconstruiri şi renaşteri, biserica poartă drept hram pe Sfântul Gheorghe Hozevitul şi pe Sfântul Ioan Iacob de la Neamţ. Tot în mănăstire se află şi peştera unde a trăit mulţi ani Proorocul Ilie. Coboram pe Valea Iordanului si vom merge la locul real al Botezului Domnului – Bethabara si la Manastirea Sf. Gherasim de la Iordan.
Plecăm spre Ierihon, cel mai vechi oraș din lume si ne vom inchina in Biserica Aşezământului Românesc de la Ierihon si Biserica greaca-ortodoxa unde se afla Sicomorul lui Zaheu Vamesul. In functie de timp, scurta oprire la poalele Muntelui Ispitirii pentru a avea o privire panoramică asupra Mănăstirii Carantania. Functie de timp, scurta oprire Qumran, Marea Moartă – lipsită de viață și situată în cel mai jos punct al lumii ‑420 m sub oceanul planetar. Cazare și cină la hotel 4 stele în Bethleem.

Ziua 6 | 11.06.2019: Bethleem – Tel Aviv – București

Mic dejun. Revenim la Ierusalim si ne vom îndrepta spre Muntele Sion unde se află Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foişorul Cina cea de Taină (locul primei biserici creștine din lume) şi Mormântul Sfântului Prooroc şi Psalmist David. Functie de timpul disponibil, scurta oprire la Jaffa unde ne vom inchina la Manastirea cu hramul Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril şi apoi ne îndreptăm către Aeroportul din Ben Gurion pentru formalitățile vamale (15:30) și îmbarcare pentru zborul de București. Decolare din Tel Aviv la ora 18:30, sosire în București la ora 21:10. Imbarcarea in autocar si plecarea spre casa.


 

SERVICII INCLUSE

 • Bilet de avion Bucureşti -Tel Aviv – Bucureşti, cu taxe de aeroport incluse, bagaj mana (7 kg/pers.) si bagaj cala (max 23 kg)
 • 1 cazare si cina in 06.06 la hotel de 3 stele, Nazaret/Tiberias (categoria este valabilă şi aferentă pentru Israel) conform clasificarii
 • 4 cazări cu mic dejun+cina, in 07-06-10.06, în hotel de 4 stele, Betheleem (categoria este valabilă şi aferentă pentru Israel)
 • Demipensiune (2 mese pe zi – conform programului; intrare cu cina in 06.06 ieşire cu mic dejun in 11.06)
 • Transport cu autocar cu aer condiţionat, conform programului
 • Intrarile la obiectivele turistice
 • Taxiul pe Muntele Tabor
 • Taxiul la Mănăstirea Sf. Sava
 • Ieşire nocturnă la Sf. Mormânt – sambata noaptea
 • Preot însoţitor/ghid local vorbitor de limba romana
  BONUS: Transfer cu autocar/microbuz din Moldova la Otopeni

SERVICII NEINCLUSE

 • Tips & porter 18 €/pers. (se achită la înscriere)
 • Excursia cu vaporasul pe Cana Galilei
 • Mesele de prânz
 • Cheltuieli personale
 • Asigurare medicală
 • Asigurarea storno

SUPLIMENTE SI REDUCERI

 • Supliment single: 140 euro
 • Copil 6-12 ani (in camera cu 2 adulti): reducere 20 euro

Grup minim: 40 plătitori (pentru mai puțini turiști, tariful se recalculează).

CONDIȚII FINANCIARE

 TERMENE DE PLATĂ – OFERTA STANDARD:

 • 30% din prețul pachetului turistic în 2 zile de la înscriere sau emitere factură;
 • 30% din prețul pachetului turistic cu minim 30 zile înaintea plecării;
 • 40% din prețul pachetului turistic cu minim 15 zile înaintea plecării.

***Procentul aferent primei plăți sa va calcula în funcție de momentul înscrierii. Dacă înscrierea intervine cu mai puțin de 15 zile înaintea plecării, pachetul turistic se va achita integral.

In cazul nerespectării termenelor de plată, Tour Operatorul își rezervă dreptul de a anula rezervarea, cu aplicarea penalităților din Contract.

CONDIȚII DE ANULARE / PENALIZĂRI

 • 30% din preţul pachetului de servicii, renunțare cu până la 30 zile înaintea plecării;
 • 60% din preţul pachetului de servicii, renuntare in intervalul de 29-16 zile înaintea plecării;
 • 100% din preţul pachetului de servicii, renuntare într-un interval mai mic sau egal cu 16 zile înaintea plecării.

Prezentul program este parte integrantă a contractului de prestări servicii.

Pentru calatorie este necesar pasaportul valabil 6 luni de la data intoarcerii in tara.

ORAR DE ZBOR: COMPANIA EL AL
Bucuresti, OTOPENI: joi 06.06.2019, decolare ora 10:50. Aterizare TEL AVIV 13:25
TEL AVIV, Ben Gurion: marti 11.06.2019, decolare ora 18:30. Aterizare OTOPENI ora 21:10

 

COD INT

Inscrie-te la newsletter
go