01. Cum?

 Hotel Avion Tren Masina Autocar

02. Unde?

Destinatie

Email/Telefon

03. Cand?

04. Cine?
Camere

Adulti

Copii

ISRAEL – CRACIUN 2017

israel

Israel … Craciun la ieslea din Bethlehem

Perioada: 22 – 27.12.2017

Tarif: 659 euro/ loc in dubla

 

Pachetul include:

 • 4 nopti cu DEMIPENSIUNE (4 mic dejunuri si 3 cine atunci cand ele sunt precizate in program) Bethlehem hotel 4*;
 • Cina Festiva de Craciun inclusa;
 • Transferuri si transportul cu autocar cu aer conditionat;
 • Vizitele si intrarile a caror ordine poate fi modificata in functie de anumite situatii speciale:
 • Transport avion TAROM Otopeni–Tel Aviv-retur. Bagaj de cala de 23 kg de persoana si de cabina 10 kg de persoana;
 • Taxele de aeroport 175 €/persoana (pot suferi modificari pana la data plecarii in functie de evolutia pretului petrolului);
 • BONUS! Asigurarea storno si medicala pentru orice varsta
 • Asistenta turistica in limba romana pe toata perioada sejurului;

 

Ziua 1 (22 Dec.2017) – Ierusalim – Muntele Maslinilor – Drumul Crucii

Ora 04.00 intalnire cu insotitorul de grup la Aeroportul Otopeni. Ora 06.00 decolare spre Tel Aviv cu zborul TAROM RO155. Sosire la Tel Aviv, aeroportul Ben Gurion la ora 08.35. Se pleaca spre Ierusalim si se viziteaza Muntele Maslinilor: coboram pana la Biserica Tatal Nostru unde Iisus i-a invatat pe apostoli cum sa se roage si la Biserica Dominus Flevit unde Mantuitorul a plans prevestind caderea Ierusalimului; vizitam apoi Gradina Getsimani, Biserica Natiunilor si Biserica Ortodoxa ce adaposteste Mormantul Maicii Domnului. Intram in Cetatea Ierusalimului si parcurgem pe jos Via Dolorosa cu cele 14 opriri ale lui Iisus de pe Drumul Crucii, culminand cu Biserica Invierii, Mormantului Sfant, Golgota, Piatra Miruirii. La pranz, urcam pe Muntele Sionului la Foisorul Cinei celei de Taina, Mormantul Regelui David, Biserica Adormirea Maicii Domnului Catolica si Zidul Plangerii. Cina si cazare Bethlehem hotel 4*.

 

Ziua 2 (23 Dec.2017) – Bucuresti –  Tel Aviv           – Muntele Tabor –  Nazaret – MAREA GALILEEI

Mic dejun. Dimineata se pleaca spre Galileea. Urcam mai intai pe Muntele Tabor si ne inchinam la biserica unde s-a petrecut Schimbarea la Fata a Mantuitorului. Vizitam apoi Biserica Ortodoxa Sf. Gavril  din Nazaret – orasul in care Maica Domnului a primit vestea nasterii Pruncului Sfant. Ne deplasam spre Capernaum, unde vizitam Sinagoga, ruinele satului vechi de peste 2000 de ani si casa Sf. Petru. Admiram Marea Galileei si gradina Bisericii de pe Muntele Fericirilor. Optional, dejun la un restaurant din zona unde se va servi Pestele Sfantul Petru (pret suplimentar 25 USD/pers.). Cina si cazare Bethlehem hotel 4*.

 

Ziua 3 (24 Dec.2017) – Bethlehem – locul sfant al Nasterii in Ajunul Craciunului

Mic dejun. Vizita in Bethlehem la Biserica Ortodoxa ridicata pe locul unde s-a nascut Domnul Iisus Hristos, locul ieslei si Biserica Catolica Sfanta Ecaterina; la pranz vom putea admira parada speciala a cercetasilor crestini, organizata in Bethlehem cu ocazia sarbatorii sfinte a Craciunului. Dupa amiaza vizitam Biserica de la Campul Pastorilor. Functie de vreme, seara, va invitam la Concertul special de Craciun organizat de autoritatile locale langa bradul impozant din Piata Ieslei. In piata se poate asista si la Slujba de Craciun din Biserica Catolica a Nasterii. Cina si cazare Bethlehem hotel 4*.

 

Ziua 4 (25 Dec.2017) – Craciun Fericit in Tara Sfanta!

Mic dejun. Vizita la Asezamantul Romanesc din Ierusalim. Intoarcere la Bethlehem. Cina FESTIVA DE CRACIUN, petrecere traditionala in stil arab in hotel. Sunt incluse urmatoarele bauturi: o sticla de vin la 4 persoane, o bautura racoritoare sau apa imbuteliata. Pregartim surprize, muzica si antren. Cazare Bethlehem hotel 4*.

 

Ziua 5 (26 Dec.2017) – Excursie la Hozeva – Ierihon – MAREA MOARTA

Mic dejun. Se pleaca dimineata si se viziteaz Asezamantul Romanesc din Ierihon. Se continua cu Raul Iordan la locul original al Botezului Mantuitorului. Se poate servi masa de pranz in cadrul Complexului Qumran (pret suplimentar  25 USD/persoana, include masa tip bufet, exclus bauturi)Se poate vizita situl arheologic de la Qumran, locul in care a trait gruparea esenienilor si unde au fost descoperite celebrele documente de la Marea Moarta, scrise de acestia (bilet de intrare: 7 USD/persoana). La Marea Moarta se pot testa si cumpara creme cu minerale extrase din Marea Moarta. Dupa amiaza plecam spre Tel Aviv pentru un scurt tur de oras si plimbare pe malul Marii Mediterane in Jaffa – cartierul vechi al orasului. La ora 21.30 prezentare la Aeroportul Ben Gurion pentru formalitati si imbarcare la cursa Tarom.

Ziua 6 (27 Dec.2017) – Tel Aviv – Bucuresti  Decolare spre Bucuresti RO154 la 00.30. Aterizare la Bucuresti la 03.15.

 

Bine de stiut!

 • este necesara imbracamintea decenta si incaltamintea comoda, sport, pentru a evita alunecarea;
 • sfarsitul de saptamana este vineri si sambata, conform religiei iudaice, iar duminica este prima zi a saptamanii;
 • orasul Bethlehem este parte a teritoriului Autoritatii Palestiniene si fiecare trecere din Ierusalim in Bethlehem si invers se supune controlului de securitate;
 • la plecarea din Israel, pe Aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv, se face un control strict atat al persoanelor, cat si al bagajelor, motiv pentru care se efectueaza prezentarea la formalitatile de imbarcare cu 3 ore inaintea decolarii.

 

 

 

Inscrie-te la newsletter
go