01. Cum?

 Hotel Avion Tren Masina Autocar

02. Unde?

Destinatie

Email/Telefon

03. Cand?

04. Cine?
Camere

Adulti

Copii

Uzbekistan, 12.04-19.04.2023

UZBEKISTAN

Uzbekistan sau mirajul Asiei Centrale
Traseu: Taskent – Bukhara – desertul Kyzylkum – Samarkand

12.04-19.04.2023

Bun venit în inima Asiei Centrale! Uzbekistanul este un centru cultural antic și printre cele mai interesante tari din Asia Centrală. Situat între râurile Amu Darya și Syr Darya, Uzbekistanul se afla și la intersecția rutelor Marelui Drum al Mătăsii de-a lungul carora au călătorit comercianții, geografii, misionarii și mai târziu turiștii. Veti vizita multe dintre obiectivele culturale si istorice si veti face cunoștință cu natura Uzbekistanului. Călătoria este variată, pentru a se potrivi cu toate gusturile, si include tururi pietonale, degustare de produse locale, o calatorie cu trenul de mare viteza, program folkloric, o tabara de iurte in inima desertului si multe altele, astfel incat toata lumea sa se distreze. De asemenea, aveți ocazia să descoperiti atracțiile turistice celebre din orașele antice Samarkand si Bukhara.


PROGRAMUL CIRCUITULUI:

ZIUA 1 – 12.04 –  ora 15:25 plecare din Bucuresti catre Istanbul cu zborul TK 1040 si, de acolo mai departe catre Tașkent dupa o escala de 1h30m.


ZIUA 2 – 13.04 – Tașkent

Sosire în Tașkent cu zborul TK 370 la 00:55 (ora locala); intalnire la aeroport cu reprezentantul agentiei locale și transfer la hotel pentru cateva ore de odihna.

Tașkent
este capitala Uzbekistanului și cel mai mare oraș din Asia Centrală. Aici se imbina istoria și stilul de viață modern; puteți vedea monumente istorice și moschei moderne, vă puteți plimba prin bazarurile orientale, puteți face cunoștință cu istoria și cultura de o mie de ani in muzeele capitalei și, desigur, vă puteți relaxa în parcuri, puteti lua masa in restaurante și va puteti bucura de viața de noapte a orașului.

Dupa micul dejun incepem vizitarea obiectivelor turistice in orașul vechi: Khast Imam – un complex arhitectural de cult și centrul religios din Tașkent, unde a fost păstrat faimosul Coran Uthman. Complexul Khast Imam este format din Madrasa Barak-Khan, Moscheea Tillya Sheikh, Madrasa Muyi Muborak, Mausoleul Kaffal Shashi, Moscheea New Khazrati Imam și clădirea Muftiate.

Mustaqillik Maydoni – Piata Independentei si Piata Amir Timur – vizitam cele doua piete centrale ale orasului

Bazarul Chorsu – principala atractie este atmosfera de aici, aspectul colorat al oamenilor din bazar și impulsul unic al comerțului oriental: diverse magazine de mirodenii, produse, fructe, legume, prăjituri plate, mâncare gata preparată. Vom vizita brutăria din interiorul bazarului, unde se prepară pâine uzbecă de diferite tipuri. După explorarea bazarului mergem la Teatrul Navoi (se viziteaza doar exteriorul).

Dejun (tarziu) si cazare in Taskent.

poza ziua 2
ZIUA 3 – 14.04 – Tașkent – Bukhara

Mic dejun. La 8:00 transfer la gara pentru imbarcare in trenul de mare viteza „Afrosiab 770” cu destinatia Bukhara (plecare la 8:56, sosire la 12:45). Transfer si check in la hotel. Nota: in masura in care orarul de vara va include si alte curse, vom opta pentru plecare mai tarzie – cca ora 10.00-11.00

Bukhara sacra este una dintre bijuteriile turistice ale Uzbekistanului. Centrul istoric al orașului este inclus în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Vechimea orașului depășește 2500 de ani. Aici puteți vedea minarete, moschei și madrase (scoli islamice de invatamant superior) grozave, cetăți străvechi, mausolee și morminte, centrul Orientului Islamic și multe alte obiective pentru pelerini dar si vechile centre de comerț și meșteșuguri.

Mausoleul lui Samanid – este un reprezentant proeminent al arhitecturii islamice din Asia Centrală; construit de Ismail Samani, al doilea emir al statului Samanid.

Cetatea Arcului – este o cetate antică ce a fost distrusă și reconstruită de multe ori de-a lungul istoriei sale de o mie de ani și de fiecare dată a devenit mai bună și mai puternică. Acum vă puteți bucura personal de măreția sa și o puteți imortaliza!

Continuam turul de oras cu Complexul Lyabi Hauz (sec. XVI – XVII) – este piesa centrală a unui ansamblu arhitectural magnific care înconjoară o piscina pe trei laturi; constă din Madrasa Kukeldash (1568–1569) pe partea de nord a piscinei și două edificii religioase construite de Nadir Divan-Beghi: un khanaqah (1620; o casă pentru sufiții ambulanți) și o madrasa (1622), care stau pe laturile de vest și de est ale piscinei.

Cina traditionala cu program folkloric si cazare in Bukhara.

poza ziua 3
ZIUA 4 – 15.04 – Bukhara – Capitala culturii islamice

9:00 După micul dejun continuam turul de oraș:

Palatul Sitorai Mohi–Khosa; este una dintre destinațiile Uzbekistanului care prezintă in muzeu o arhitectură și meșteșuguri decorate deosebit.

Ansamblul arhitectural Poi-Kalyan (XII-XVI) (cu madrasa Mir Arab, moscheea și minaretul Kalyan) – este situat la poalele magnificului minaret Kalyan din piața Registan din Bukhara.

Domurile comerciale /Bazarul Taki (XVI) – chiar dacă au trecut câteva secole, patru din cele cinci bazaruri acoperite cu domuri rezista încă în zona veche Bukhara și toate sunt conectate prin pasaje lungi acoperite de arcade.

Dejun si timp liber pentru o plimbare dupa masa. Cazare in Bukhara.


ZIUA 5 – 16.04 – Bukhara – Tabara de iurte – Lacul Aydarkul – Samarkand

8:00 Dupa micul dejun check out si plecare catre Tabara de iurte – localizata in mijlocul unui desert salbatic (210 km).

12:00 Sosire la Tabara de iurte. Iurta este un cort rotund din pâslă pe un cadru de lemn, preferat de nomazii kazahi și kârgâzi in locul cortului de pânză în stil european, din cele mai practice motive. Este, de asemenea, un simbol național. Iurta este realizată din șipci de lemn vopsite, prinse în diagonală în zăbrele. Mai multe șipci se înclină până la un cerc de dimensiunea unei roti; cercul ramane gol si servește atât de coș de fum, cât și de luminator. Interiorul iurtelor este foarte colorat, locurile de dormit sunt pe pământ iar toate celelalte facilități sunt în afara iurtei. Călărie de cămile (optional) – Puteți călări cu ușurință pe acest animal docil cu ajutorul unui păstor. Încercați să vă urcați pe o cămilă și să faceți o plimbare prin tabăra de iurte. Pentru oamenii din Asia Centrală cămila înseamnă foarte mult, este un animal foarte important in desert. Pe Drumul Matasii cămilele transportau nu numai oamenii dar si tot soiul de mărfuri, contribuind si la procesul de fabricare a hârtiei, ceea ce a dus la o mare schimbare in istoria omenirii.

13:00-14:00 pranz in Tabara de iurte. Dupa-amiaza vizitam Lacul Aydarkul, situat in mijlocul desertului Kyzylkum; ne continuam drumul timp de cca 4 ore pentru cazare in Samarkand.


ZIUA 6 – 17.04 –  Samarkand – la Răscruce de Culturi

9:00 Dupa micul dejun vizitam Samarkand – cu adevărat poate fi numit un oraș unic! Moștenirea culturală din Samarkand este destul de mare, timp de multe secole orașul fiind un centru cheie al Marelui Drum al Mătăsii. La începutul secolului XXI orașul a fost inclus în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO sub denumirea de „Samarkand – la Răscruce de Culturi”. După ce ați vizitat orașul, veți fi surprinși de numărul de monumente istorice aflate aici. Vom încerca să vă arătăm cele mai populare atracții, care cu siguranță merită văzute. Intre acestea vom regasi:

Mausoleul Sfântului Daniel: este un loc de înmormântare unic al sfântului venerat în trei religii mondiale: iudaism, islamism și creștinism;

Observatorul astronomic Ulugbek – a fost construit de marele om de stiinta al secolului al XV-lea, nepotul lui Tamerlan, Ulugbek (1394 – 1449). Realizarile scolii astronomice a lui Ulugbek au avut un impact urias asupra dezvoltarii stiintelor exacte in Occident si Est, India si China.

Fabrica de covoare din matase „Hudjum” – Arta teserii covoarelor de matase este una dintre cele mai vechi din regiune. Veti vedea multe covoare frumoase de matase, realizate manual de maestri uzbeci din Samarkand. In mare parte, fetele tinere se ocupa de fabricarea lor. Ele picteaza firele, apoi le usuca si incep munca principala. Fabricarea unui covor poate dura de la 1 la 6 luni si uneori mai mult de un an. Depinde de dimensiunea si complexitatea modelului.

Complexul Shakhi Zinda (sec XIV–XV) „Orașul Morților” un complex de peste 20 de clădiri unice de diferite vechimi;

Mausoleul Gur Emir (XV sec) – mausoleul lui Amir Timur (Tamerlan), al mentorului său Mir Sayyid Barak și al unor membri ai familiei lui Timur, monument unic de arhitectură.

Transfer la o casa traditionala pentru cină, unde puteți gusta mâncăruri tradiționale, puteți vorbi cu familia locală, puteți vedea pregătirea mesei naționale „Somsa” și vă puteți bucura de atmosfera națională uzbecă.

Cazare la acelasi hotel in Samarkand. 


ZIUA 7 – 18.04 – Samarkand

8:00 Dupa micul dejun ne continuam aventura miraculoasă în oraș: Satul Konigil – Centrul de artizanat si hartie “Meros” cu Moara de Apa – producerea hartiei de Samarkand, lucrari ale olarilor si tamplarilor, procesul de fabricare a untului, pâinii si a preparatelor naționale traditionale.

Bazatul Siab – este unul dintre cele mai vechi si mai mari din Samarkand.

Moscheea Bibi Khanum (sec XIV) construită de Timur pentru a fi cea mai mare moschee din acea vreme. Arhitectii, meșterii și pictorii au finalizat-o în 5 ani;

Piata de artizanat „Hunardmanlik” – este situata in apropiere de Registan, pe locul unei vechi madrase care facea parte din complexul mausoleului;

Piața Registan (sec. XV-XVII) este formată din madrasele grandioase ale lui Ulugbek, Sher Dor și Tillya Kari. Registan este piața principală și cel mai cunoscut reper din Samarkand si din toata Asia Centrala.

Cina de ramas bun, apoi cazare la acelasi hotel in Samarkand. 

poza ziua 7
ZIUA 8 – 19.04 – Samarkand – ​​București

3:00 transfer la noul aeroport – veritabila opera de arta (cladirea are forma unei carti deschise);

5:40 Plecare spre Istanbul cu zborul TK 373 si, dupa o escala de 4h30m, la orele 13:20 plecare mai departe catre Bucuresti cu zborul TK 1039. Noul aeroport din Istanbul va va oferi sumedenie de motive pentru care veti considera escala prea scurta chiar…

14:35 Sosire pe aeroportul Bucuresti Otopeni.

 

TARIFE:

Loc in camera dubla/twin 1585 EUR
A 3-a persoana in camera On request
Camera single Suplim 180 EUR

 

Tariful include:

 • 7 nopti cazare in hoteluri de 3*(late check in in Taskent, early check out in Samarkand);
 • demipensiune pe intreaga perioada; mic dejun zilnic, pranz sau cina conform programului;
 • bilete de avion Bucuresti – Tașkent si Samarkand – Bucuresti, via Istanbul, compania Turkish Airlines (bagaj de cala inclus);
 • taxele de aeroport;
 • bilete de tren de mare viteza Tașkent – Bukhara;
 • toate transferurile aeroport-hotel-aeroport, hotel-gara-hotel;
 • transportul local cu bus/minibus cu AC;
 • ghizii locali vorbitori de limba engleza (si rusa, la cerere);
 • biletele de intrare la obiectivele incluse in program;
 • show-ul folkloric in Bukhara;
 • 1 sticla de apa minerala (0.5l) de persoana pe zi;
 • insotitor de grup roman

 

Tariful nu include:

 • bauturile la pranz/cina;
 • asigurarile medicala/storno de calatorie (recomandate);
 • taxa pentru inregistrari video (la anumite obiective);
 • Bacsisul pentru ghid si sofer (recomandat: 20 euro/pers/intreg programul)

 

Conditii de calatorie: pasaport valabil cel putin pana la sfarsitul lunii octombrie 2023; nu este necesara viza turistica.


Conditii de plata/anulare/modificare:

 • Avans 200 euro/ persoana la rezervare;
 • Inca 600 euro/persoana pana la 15.02.2023
 • Diferenta pana la 15.03.2023

Sumele achitate in limita celor specificate mai sus sunt nereturnabile in caz de anulare; se pot face schimbari de nume pana la data emiterii biletelor (cca 31.03.2023), care insa nu modifica structura camerei deja rezervata.

cod produs CORALI

Inscrie-te la newsletter
go