01. Cum?

 Hotel Avion Tren Masina Autocar

02. Unde?

Destinatie

Email/Telefon

03. Cand?

04. Cine?
Camere

Adulti

Copii

Best of GEORGIA primavara 2022

Tbilisi

Best of Georgia
grup 1: 29.04-06.05.2022
grup 2: 06.05-13.05.2022


 

ZIUA 1 – vineri: Tbilisi

Plecare din Bucuresti – Otopeni ora 9.35 cu o cursa Turkish Airlines, via Istanbul

16:30 (ora locala) Sosire pe aeroportul din Tbilisi, transfer la hotel, check in, timp liber pana la 19:30 pentru o prima explorare a centrului capitalei georgiene;
~ 19:30 Transfer la un restaurant cu specific; introducere în bucătăria și cultura locală georgiană, cină cu spectacol popular național – dansuri și cântece; bauturi incluse.
NOTA: acest program este oferit gratuit tuturor turistilor care vor rezerva circuitul si vor achita avansul pana la 15.12.2021.
Cazare in Tbilisi, hotel Sharden 4* central sau similar.


ZIUA 2 – sambata: Tbilisi, Mtskheta

Mic dejun la hotel;
Turul orașului Tbilisi (in cea mai mare parte pietonal);
Un tur al capitalei antice a Georgiei – Mtskheta și vizitarea manastirii Jvari, care oferă o vedere minunată asupra Mtskheta și a confluenței a 2 râuri
Seara libera.
Cazare in Tbilisi, la acelasi hotel.

ZIUA 3  – duminica: Kazbegi – program optional

Mic dejun în hotel; program liber in Tbilisi sau optional turul descris mai jos:
Plecare din Tbilisi dimineața devreme, în direcția Kazbegi. (160 km) prin Drumul Militar Georgian.
Vizitarea Cetatii Ananuri, care este un complex castel din secolul al XVI-lea de pe râul Aragvi; se află lângă faimoasa autostradă militară georgiană, cu vedere la un mare rezervor de apă (Zhinvali).
Vom trece prin stațiunea de schi Gudauri.
Vom opri la monumentul „prieteniei” Rusia – Georgia; in fapt, al unei prietenii care nu a existat vreodata. Masivul monument rotund ofera o vedere magnifica asupra Vaii Diavolului și Munților Caucaz. În interiorul monumentului cilindric o pictură murală colorată înfățișează scene puternic stilizate din istoriile georgiene și rusești.
Biserica Sf Treime Gergeti se află la o altitudine de 2170 metri, pentru a ajunge acolo vom folosi masini speciale 4X4. Biserica Gergeti este un monument din secolul XII-XIV, un templu important și remarcabil pentru peisajul pe care-l ofera. În drum spre Kazbegi, vom lua prânzul în Stepandsimnda (nu este inclus in tariful excursiei).
Cazare in Tbilisi, la acelasi hotel.

ZIUA 4   – luni: regiunea vini-viticola KAKHETI (program optional)

Mic dejun în hotel; program liber in Tbilisi sau, optional, turul descris mai jos al celei mai renumite regiuni viticole georgiene Kakheti:
Sighnagi- perla regiunii Kakheti – este unul dintre cele mai frumoase orașe mici din Georgia, numit și orașul iubirii. Locația ne oferă șansa de a admira priveliștile glorioase ale văii Alazani și pe vreme bună puteți vedea chiar și muntele Kazbegi. Orașul este înconjurat de un zid de apărare cu 23 de turnuri și 6 porți.
Bodbe – La 2 km de Sighnaghi există o mănăstire Bodbe Sf. Nino – cunoscută ca nașa Georgiei. Aici se află corpul ei și se crede că este un loc în care visele tale se împlinesc.
Vizită la cooperativa vinicola renume mondial Kindzmarauli; Vom afla cum se face, cum se imbuteliaza și se stochează vinul, vom degusta vinul produs acolo.
La sfârșitul zilei vom vizita gospodaria unor producători de vinuri locale, unde împreună cu familia lor vom avea masterclass de dulciuri georgiene Churchela și Kada. De asemenea, vom vedea pivnița casei, vom degusta (din nou vom degusta!) vinurile și vom lua în sfârșit o cină acompaniata de toasturi georgiene pe care nu le veti uita prea curand.
Intoarcere seara in Tbilisi, cazare la acelasi hotel.

ZIUA 5  – marti:  UPLISTCIKHE – GORI – KUTAISI

Mic dejun la hotel si check out, plecare catre vestul tarii;
Orașul rupestru Uplitcikhe – dateaza din prima jumătate a mileniului I î.Hr. A fost centrul principal al păgânismului și reprezintă un complex de săli, peșteri, teatre, altare, temple păgâne, tuneluri secrete, închisori, farmacii, pasaje-străzi, toate sculptate în piatră pe o suprafață de 4 hectare.
Orasul Gori, situat in partea centrala a Georgiei, este locul in care s-a nascut „tovarasul” I.V. Stalin. Actualii locuitori nu prea au motive sa se mandreasca cu acest amanunt si in 2010 au mutat statuia de bronz a celebrului dictator din centrul orasului in muzeul dedicat acestuia, pe locul initial fiind  ridicat un monument dedicat victimelor conflictului cu Rusia din 2008. Vom petrece cca o ora in centrul orasului, dand posibilitatea celor interesati sa viziteze muzeul Stalin.
Cina într-o familie locală, unde de asemenea vom savura preparate traditionale, toasturi si muult vin local.
Cazare hotel West Tower 4* in Kutaisi (sau similar).

ZIUA 6 – miercuri: Canionul OKATSE – cascada KINCHA – >BATUMI

Mic dejun la hotel si check out;
Canionul Okatse – unul dintre cele mai pitorești obiective turistice din zona Kutaisi. In trecut era un loc puțin cunoscut, greu accesibil, dar site-ul a fost recent pus in valoare. Punctul culminant al canionului este un pod suspendat îngust / o pasarelă lungă de aproximativ 1 km, care se termină pe o platformă de vizionare care oferă o vedere uluitoare a naturii înconjurătoare.
Cascada Kincha – Una dintre cele mai înalte cascade din Georgia. De fapt, un complex de 3 cascade, una mai frumoasa ca alta. Tur de seară Batumi – perla litoralului estic al Marii Negre.
Cazare in Batumi, hotel Bloom 4* central (sau similar).

ZIUA 7 – joi: BATUMI – muntii ADJARA

Mic dejun la hotel;
Timp liber in Batumi  (sunt o gramada de locuri care asteapta sa le descoperiti).
Optional, dupa-amiaza: Tur in munții Adjara – valea Machahela – plecare de la hotel cca ora 14.00. Vizita defileului Machakhela vă va oferi o experiență de neuitat. Machakhela este un monument istoric al Georgiei, situat la granița cu Turcia. Zone de natură neatinsă, râuri de munte cu poduri suspendate, cascade, pante frumoase de munte și drum, dispărând pe cer. La sfârșitul turului, vă veți bucura de cină cu familia locală, unde veți avea șansa să vedeți copii dansând dansuri naționale georgiene.
Cazare in Batumi, acelasi hotel.

ZIUA 8 – vineri: BATUMI – > TBILISI (aeroport)

Mic dejun la hotel; eliberare camere si timp liber in Batumi pana la orele 15:00. Plecare spre Tbilisi, cu oprire pe traseu pentru vizitarea unui renumit Parc Dendrologic situat la cca 1 ora de Batumi. Popas pe traseu pentru cina. Sosire pe aeroportul din Tbilisi la 01:00-01:30. Imbarcare cursa TA via Istanbul cu plecare la ora 04:05; sosire Bucuresti la ora 08:15 (sambata dimineata).

 

 

TARIFE:  

Loc in camera dubla/twin 598 EUR
A 3-a persoana in camera On request
Camera single Suplim 130 EUR

 

Tarifele de mai sus includ:

servicii de transport: bilete de avion OTP – IST – TBS si retur, compania TA (inclusiv taxele de aeroport si catering la bord); transfer aeroport – hotel și retur, transport midibus pe intreg itinerariul specificat, toate transferurile indicate în program;
-serviciile unui ghid local vorbitor de limbă engleză (disponibile explicatii si in limba rusa);
-7 nopti de cazare în hoteluri de 4 * (cu mic dejun), respectiv 4 nopti in Tbilisi, o noapte in Kutaisi si 2 nopti in Batumi;
Cina într-o familie locală din Kutaisi;
insotitor de grup roman

 

Tarifele nu includ:

-Excursiile optionale (se rezerva din tara si se achita odata cu plata ultimei transe din pachetul standard):
cina cu program folcloric in Tbilisi: 23 euro/pers; gratuit pentru rezervarile pana la 15.12.2021
Kazbegi: 38 euro/pers – pt minim 10 pers; 30 euro/pers –  minim 14 pax; include si  transferurile cu 4×4 la Gergeti
Kakheti:48 euro/pers – pt minim 10 pers, 43 euro/pers – minim 14 pax; include cina in familia de viticultori
muntii Adjara: 35 euro/pers – pt minim 10 pers; 30 euro/pers – minim 14 pax; include cina cu program folcloric intr-o gospodarie locala.

Programele optionale se pot realiza si cu mai putini participanti, recalculandu-se tarifele.

-Intrarile la anumite obiective turistice:
-cooperativa viticola Kindzmarauli + degustarea de vinuri 8 GEL
-Orașul – peștera Uplistsikhe 10 GEL
-Muzeul Stalin 15 GEL
-Canionul Okatse: 17 GEL
-cascada Kinchkha 17 GEL
-deplasarea cu 4×4 la canion si la cascade cca 15 GEL

Cursuri informative: 1 EURO = 3,7 GEL; 1 USD = 3,1 GEL

-Bacsisuri pentru ghid si sofer (recomandat: 15 euro/pers/intreg programul)

 

Nota: locuri strict limitate, grup 15 pers – mai usor de gestionat, pretabil pentru mijloace de transport care ajung in locuri mai greu accesibile

Conditii de rezervare/anulare/modificare/plata:
-Avans 150 euro/pers, nereturnabil in caz de anulare, in 48 ore de la confirmare;
-rezervarile pentru programele optionale pana la data de 31.03.2022;
-Diferenta plus costul optionalelor pana la data de 8.04.2022;
-Penalizare 100% in caz de anulare dupa 10.04.2022 sau de no show;
-Se pot face gratuit schimbari de nume care nu modifica structura de cazare initiala pana la 15.04.2022; dupa aceasta data se pot face modificari numai in conditiile impuse de compania aeriana

Conditii de calatorie: pasaport valabil inca 6 luni dupa data plecarii;
Dpdv al conditiilor speciale relativ la situatia epidemiologica, la data lansarii programului Georgia se afla pe “lista rosie” a Romaniei, chiar daca cei care am fost acolo in septembrie nu prea am simtit asta. Intrarea in Georgia este conditionata de prezentarea adeverintei de vaccinare sau de un test PCR negativ, cu mentiunea ca persoanele nevaccinate vor trebui sa faca un nou test PCR la 3 zile dupa sosirea in Georgia si probabil inca unul inaintea returului in Romania pentru a evita intrarea in carantina la sosire. Urmariti evolutia conditiilor aici:   საქართველოს საგარეო საქმეთა სამინისტრო – Regulations for Crossing the Georgian Border (mfa.gov.ge)


Program CORALI

Inscrie-te la newsletter
go