01. Cum?

 Hotel Avion Tren Masina Autocar

02. Unde?

Destinatie

Email/Telefon

03. Cand?

04. Cine?
Camere

Adulti

Copii

Best of GEORGIA primavara 2023

Tbilisi

Best of Georgia 27.04-05.05.2023


ZIUA 1 – joi 27.04 : Tbilisi

Plecare din Bucuresti – Otopeni ora 9.35 cu o cursa Turkish Airlines, via Istanbul

16.35 (ora locala) Sosire pe aeroportul din Tbilisi, transfer la hotel, check in, timp liber pana la 19.30 pentru o prima explorare a centrului capitalei georgiene;

~ 19:30 optional, transfer la un restaurant cu specific; introducere în bucătăria și cultura locală georgiană, cină cu spectacol popular național – dansuri și cântece; bauturi incluse.

Cazare in Tbilisi, hotel Sharden sau similar

ZIUA 2 – vineri 28.04: Tbilisi, Mtskheta

Mic dejun la hotel;

Turul orașului Tbilisi (in cea mai mare parte pietonal);

Un tur al capitalei antice a Georgiei – Mtskheta și vizitarea manastirii Jvari, care oferă o vedere minunată asupra Mtskheta și a confluenței a 2 râuri.

Seara libera. Cazare in Tbilisi, la acelasi hotel

ZIUA 3  – sambata 29.04: Kazbegi – program optional

Mic dejun în hotel; program liber in Tbilisi sau optional turul descris mai jos:

Plecare din Tbilisi dimineața devreme, în direcția Kazbegi. (160 km) prin Drumul Militar Georgian.

Vizitarea Cetatii Ananuri, care este un complex castel din secolul al XVI-lea de pe râul Aragvi; se află lângă faimoasa autostradă militară georgiană, cu vedere la un mare rezervor de apă (Zhinvali).

Vom trece prin stațiunea de schi Gudauri.

Vom opri la monumentul „prieteniei” Rusia – Georgia; in fapt, al unei prietenii care nu a existat vreodata. Masivul monument rotund ofera o vedere magnifica asupra Vaii Diavolului și Munților Caucaz. În interiorul monumentului cilindric o pictură murală colorată înfățișează scene puternic stilizate din istoriile georgiene și rusești.

Biserica Sf Treime Gergeti se află la o altitudine de 2170 metri, pentru a ajunge acolo vom folosi masini speciale 4X4. Biserica Gergeti este un monument din secolul XII-XIV, un templu important și remarcabil pentru peisajul pe care-l ofera. În drum spre Kazbegi, vom lua prânzul în Stepandsimnda (nu este inclus in tariful excursiei).

Cazare in Tbilisi, la acelasi hotel

ZIUA 4   – duminica 30.04: regiunea vini-viticola KAKHETI (program optional)

Mic dejun în hotel; program liber in Tbilisi sau, optional, turul descris mai jos al celei mai renumite regiuni viticole georgiene Kakheti:

Sighnagi- perla regiunii Kakheti – este unul dintre cele mai frumoase orașe mici din Georgia, numit și orașul iubirii. Locația ne oferă șansa de a admira priveliștile glorioase ale văii Alazani și pe vreme bună puteți vedea chiar și muntele Kazbegi. Orașul este înconjurat de un zid de apărare cu 23 de turnuri și 6 porți.

Bodbe – La 2 km de Sighnaghi există o mănăstire Bodbe Sf. Nino – cunoscută ca nașa Georgiei. Aici se află corpul ei și se crede că este un loc în care visele tale se împlinesc.

Vizită la cooperativa vinicola renume mondial Kindzmarauli; Vom afla cum se face, cum se imbuteliaza și se stochează vinul, vom degusta vinul produs acolo.

La sfârșitul zilei vom vizita gospodaria unor producători de vinuri locale, unde împreună cu familia lor vom avea masterclass de dulciuri georgiene Churchela și Kada. De asemenea, vom vedea pivnița casei, vom degusta (din nou vom degusta!) vinurile și vom lua în sfârșit o cină acompaniata de toasturi georgiene pe care nu le veti uita prea curand.

Intoarcere seara in Tbilisi, cazare la acelasi hotel

ZIUA 5  – luni 01.05:  DASHBASHI – PARAVANI – POKA – BORJOMI

Mic dejun la hotel si check out;

Parcurgem podul de sticla lung de 240 metri recent deschis deasupra Canionului Dashbashi; este cea mai lunga si mai inalta structura suspendata din lume. La mijlocul podului se afla un restaurant in forma de diamant care ofera o vedere panoramica uimitoare a canionului. Localul a devenit imediat un candidat pentru includerea in Cartea Recordurilor ca restaurantul suspendat la cea mai mare inaltime din intreaga lume.

Lacul Paravani – cel mai mare lac din Georgia, de origine vulcanica, situat in podisul Javakheti la altitudinea de 2073 m deasupra nivelului marii.

Manastirea Poka – cunoscuta pentru delicioasele produse organice handmade, incluzand ciocolata si branza in stil frantuzesc care pot fi cumparate de la magazinul de cadouri de la fata locului.

Sosire seara tarziu si cazare in renumita statiune balneo-climaterica Borjomi.

ZIUA 6 – marti 02.05: Canionul OKATSE – cascada KINCHA – BATUMI

Mic dejun la hotel si check out. Avem cca 1 ora la dispozitie sa exploram parcul central din Borjomi inainte de a pleca spre Canionul Okatse – unul dintre cele mai pitorești obiective turistice din zona Kutaisi. In trecut era un loc puțin cunoscut, greu accesibil, dar site-ul a fost recent pus in valoare. Punctul culminant al canionului este un pod suspendat îngust / o pasarelă lungă de aproximativ 1 km, care se termină pe o platformă de vizionare care oferă o vedere uluitoare a naturii înconjurătoare. Cascada Kincha – Una dintre cele mai înalte cascade din Georgia. De fapt, un complex de 3 cascade, una mai frumoasa ca alta.
Transfer la Batumi – perla litoralului estic al Marii Negre. Sosire seara tarziu si cazare hotel

ZIUA 7 – miercuri 03.05: BATUMI – muntii ADJARA

Mic dejun la hotel; Timp liber in Batumi  (sunt o gramada de locuri care asteapta sa le descoperiti)

Optional, dupa-amiaza: Tur in munții Adjara – valea Machahela – plecare de la hotel cca ora 14.00

Vizita defileului Machakhela vă va oferi o experiență de neuitat. Machakhela este un monument istoric al Georgiei, situat la granița cu Turcia. Zone de natură neatinsă, râuri de munte cu poduri suspendate, cascade, pante frumoase de munte și drum, dispărând pe cer. La sfârșitul turului, vă veți bucura de pranz sau cină cu familia locală, unde veți avea șansa să vedeți copii dansând dansuri naționale georgiene. Cazare in Batumi, acelasi hotel

ZIUA 8 – joi 04.05: timp liber in BATUMI –  TBILISI (aeroport)

Mic dejun la hotel; eliberare camere si timp liber in Batumi pana la orele 15:00. Plecare spre Tbilisi, cu oprire pe traseu pentru vizitarea unui renumit Parc Dendrologic situat la cca 1 ora de Batumi. Popas pe traseu pentru cina. Sosire pe aeroportul din Tbilisi cca ora 01:00. Imbarcare cursa TA via Istanbul cu plecare la ora 03:55; sosire Bucuresti la ora 08:15 (vineri 5 mai, dimineata).

 

 

TARIFE:  

Loc in camera dubla/twin 898 EUR
A 3-a persoana in camera On request
Camera single Suplim 145 EUR

 

Tarifele de mai sus au fost calculate in baza unei paritati euro/dolar SUA 1/1; ele vor fi recalculate inaintea scadentei platii finale, in sensul scaderii sau cresterii dupa caz, daca paritatea se va modifica cu mai mult de 3%. Acestea includ:

servicii de transport: bilete de avion OTP – IST – TBS si retur, compania TA (inclusiv taxele de aeroport, bagaj de cala si catering la bord); transfer aeroport – hotel și retur, transport midibus pe intreg itinerariul specificat, toate transferurile indicate în program;

-serviciile unui ghid local vorbitor de limbă engleză (disponibile explicatii si in limba rusa);

-7 nopti de cazare în hoteluri de 3-4 * (cu mic dejun), respectiv 4 nopti in Tbilisi, o noapte in Borjomi si 2 nopti in Batumi;

insotitor de grup roman

 

Tarifele nu includ:

-Excursiile optionale (se rezerva din tara si se achita odata cu plata ultimei transe din pachetul standard):

cina cu program folcloric in Tbilisi: 33 euro/pers (minim 12 pers);

Kazbegi: 39 euro/pers – pt minim 13 pers; 50 euro/pers –  pt 10-12 pax; include si  transferurile cu 4×4 la Gergeti

Kakheti: 59 euro/pers – pt minim 13 pers; 67 euro/pers –  pt 10-12 pax; include cina in familia de viticultori

muntii Adjara: 48 euro/pers – pt minim 13 pers; 53 euro/pers –  pt 10-12 pax; include dejun sau cina cu program folcloric intr-o gospodarie locala.

Programele optionale se pot realiza si cu mai putini participanti, recalculandu-se tarifele.

-Intrarile la anumite obiective turistice:

-cooperativa viticola Kindzmarauli + degustarea de vinuri 10 GEL

– urcare cu funicular Tbilisi: 3 GEL

– canionul Dashbashi: 50 GEL

-Canionul Okatse: 18 GEL

-cascada Kinchkha 18 GEL

-deplasarea cu 4×4 la canion si la cascade cca 15 GEL

Acestea se achita in moneda locala: Lari (GEL); cursuri informative: 1 EURO = 2,7 GEL; 1 USD = 2,7 GEL

-Bacsisuri pentru ghid si sofer (recomandat: 20 euro/pers/intreg programul)

 

Nota: locuri strict limitate, grup 15 pers – mai usor de gestionat, pretabil pentru mijloace de transport care ajung in locuri mai greu accesibile

 

Conditii de rezervare/anulare/modificare/plata:

-Avans 200 euro/pers, nereturnabil in caz de anulare, se achita in 48 ore de la confirmare;

– rezervarile pentru programele optionale pana la data de 31.03.2023;

-Diferenta plus costul optionalelor pana la data de 5.04.2023;

-Penalizare 100% in caz de anulare dupa 5.04.2023 sau de no show;

-Se pot face gratuit schimbari de nume care nu modifica structura de cazare initiala pana la 15.04.2022; dupa aceasta data se pot face modificari numai in conditiile impuse de compania aeriana

 

Conditii de calatorie: pasaport valabil inca 6 luni dupa data plecarii

Program CORALI

Inscrie-te la newsletter
go