01. Cum?

 Hotel Avion Tren Masina Autocar

02. Unde?

Destinatie

Email/Telefon

03. Cand?

04. Cine?
Camere

Adulti

Copii

BRAZILIA, ARGENTINA, CHILE & INSULA PAȘTELUI 20.03

santiago de chile

BRAZILIA – ARGENTINA – CHILE & INSULA PAȘTELUI

20 martie – 03 aprilie 2023 (15 zile)
3250 Euro (taxe de aeroport incluse)

Vă propunem o incursiune pe continentul sud-american, care vă oferă ocazia de a vizita cele mai renumite locuri dintre Coasta Atlanticului și cea a Pacificului: Rio de Janeiro, orașul școlilor de samba, dominat de statuia Mântuitorului Iisus Hristos, Cascadele Iguazu, cu căderi de ape spectaculoase, înconjurate de vegetație luxuriantă, Buenos Aires, capitala Argentinei și leagănul indiscutabil al tangoului, Delta El Tigre, cu case pitorești construite pe piloni pe malurile canalelor navigabile, Colonia del Sacramento, unul dintre cele mai vechi orașe din Uruguay, Santiago de Chile, capitala și cel mai mare oraș din Chile, portul Valparaiso și stațiunea Viña del Mar. Bineînțeles, atracția majoră a acestei călătorii este reprezentată de Insula Paștelui, izolată în imensitatea Oceanului Pacific, unde veți face cunoștință cu enigmaticii moai.

ITINERAR

L     20.03. BUCUREȘTI – AMSTERDAM – RIO DE JANEIRO

Ma 21.03. RIO DE JANEIRO

Mi  22.03. RIO DE JANEIRO, opțional Petropolis

J     23.03. RIO DE JANEIRO – IGUAZU

V    24.03. IGUAZU – BUENOS AIRES

S     25.03. BUENOS AIRES

D    26.03. BUENOS AIRES, opțional Colonia (URUGUAY)

L     27.03. BUENOS AIRES, opțional Delta El Tigre

Ma 26.03. BUENOS AIRES – SANTIAGO DE CHILE

Mi  29.03. SANTIAGO DE CHILE, opțional Valparaiso și Viña del Mar

J     30.03. SANTIAGO DE CHILE, opțional Insula Paștelui

V    31.03. SANTIAGO DE CHILE, Insula Paștelui

S     01.04. SANTIAGO DE CHILE, Insula Paștelui – SANTIAGO DE CHILE

D    02.04. SANTIAGO DE CHILE – PARIS

L     03.04. PARIS – BUCUREȘTI

Ziua 1 (luni, 20.03.2023) BUCUREȘTI – AMSTERDAM – RIO DE JANEIRO

 • Ne întâlnim la ora 03:30 în Aeroportul Henri Coandă și plecăm spre Amsterdam cu zborul KL 1372 (06:00 – 08:00)
 • Escală la Amsterdam și continuare spre Rio de Janeiro cu zborul KL705, cu decolare la ora 10:40.
 • Sosire la Rio de Janeiro la ora 18:40 și transfer la hotel.
 • Cazare în Rio de Janeiro la hotel de 4* (Mirador Rio Copacabana sau similar).


Ziua 2 (marți, 21.03.2023) RIO DE JANEIRO

 • Dimineața vom urca pe Muntele Corcovado pe care se înalță renumita statuie a Mântuitorului Iisus Hristos (Christ Redeemer), una dintre cele 7 minuni ale lumii moderne. Urcăm cu un tren tradițional și admirăm priveliștea amețitoare asupra împrejurimilor: orașul Rio de Janeiro, golful Guanabara, dealul Sugar Loaf, podul de 14 km Rio-Niteroi, Laguna Rodrigo de Freitas, oceanul Atlantic și plajele sale.
 • În continuare vom face un tur panoramic al orașului, pe parcursul căruia vom admira Museu do Amanhã – Muzeul de Mâine (exterior), un edificiu impresionant proiectat de renumitul arhitect Santiago Calatrava, pictura murală Etnias, realizată de Eduardo Kobra și considerată cel mai mare Graffiti din lume, Catedrala San Sebastian, care poate primi 20,000 de credincioși, Opera, Teatrul Municipal, Biblioteca Națională, Piața Cinelândia.
 • După amiază vom urca spre vârful Muntelui Sugar Loaf (Pão de Açúcar), unde vom ajunge cu două telecabine interconectate. Vârful muntelui este locul perfect pentru a admira priveliștea uimitoare de 360 de grade ce ne arată de ce Rio este cunoscut drept Orașul Minunat.
 • Seara vă propunem, opțional, o cină tipic braziliană în faimoasele „Churrascaria”, unde veți degusta cele mai bune preparate din carne din Brazilia (se va merge pe jos, locația fiind aproape de hotel). (Cost suplimentar: 45 €/persoană)

» Notă: Excursia opțională se organizează pentru un grup de minimum 15 persoane la tariful indicat, include cină bufet și însoțitor român)

 • Cazare în Rio de Janeiro la hotel de 4* (Mirador Rio Copacabana sau similar).
 • Mese: mic dejun la hotel.

 

Ziua 3 (miercuri, 22.03.2023). RIO DE JANEIRO, opțional excursie Petropolis

 • Timp liber pentru plajă și plimbare sau excursie opțională cu ghid local.
 • Excursia opțională vă va purta în Petropolis, vechea stațiune imperială braziliană din Montanha dos Orgaos, oraș cu străduțe pietruite pitorești, situată la numai 65 km de Rio. Drumul spre Petropolis este în sine o atracție peisagistică majoră, specifică statului Rio. O adevărată minune inginerească, acest drum, care urcă până la 810 m altitudine, include poduri de beton care se ridică peste văi verzi, pe măsură ce drumul șerpuiește în jurul muntelui. Odată ajunși, veți avea prilejul să vizitați Palatul Imperial, unde sunt expuse bijuteriile coroanei, Casa Santos Dumont, Catedrala cu mormintele regale și veți putea admira diverse obiective semnificative din centrul istoric, cum ar fi Casa Prințesei Isabel, Palatul Rio Negro și Palatul de Cristal. (Cost suplimentar: 55 €/persoană).

» Notă: Excursia opțională se organizează pentru un grup minim de 10 persoane la tariful indicat; include transport, intrări, însoțitor român vorbitor de engleză și ghid local.

 • Cazare în Rio de Janeiro la hotel de 4* (Mirador Rio Copacabana sau similar).
 • Mese: mic dejun la hotel.


Ziua 4 (joi, 23.03.2023). RIO DE JANEIRO – IGUAZU, partea braziliană

 • Transfer la aeroport pentru zborul spre Foz de Iguazu, poarta de acces spre una dintre cele 7 Minuni Naturale ale Lumii – cascadele IguazuUNESCO. Un ansamblu de 275 de cascade mici formează o perdea de apa învolburată ce se revarsă prin pădurea subtropicală într-un vast amfiteatru de granit, între Argentina și Brazilia. Ambele țări oferă priveliști de neuitat ale spectaculoaselor căderi de apă cu înălțimi de până la 82 de metri, precum și ale pădurilor populate de numeroase păsări și animale.
 • Vizităm partea braziliană a cascadei Iguazu, care oferă o vedere de ansamblu a marginii cascadei, lungă de 3 km.
 • Cazare în Iguazu la hotel 4* (Continental Inn sau similar)
 • Mese: mic dejun la hotel.

 

Ziua 5 (vineri, 24.03.2023). IGUAZU partea argentiniană – BUENOS AIRES

 • În cursul dimineții vom vizita partea argentiniană a cascadei Iguazu. Spre deosebire de partea braziliană, partea argentiniană are mai multe trasee, ce duc deasupra, dedesubt și chiar în spatele perdelei de apă. Pentru mai multă adrenalină, vă recomandăm și Grand Aventura Boat tour – un tur cu barca, ce vă va aduce foarte aproape de cascade. Fiți pregătiți pentru o baie pe cinste. Nimeni nu scapă uscat din această excursie!
 • Transfer la aeroport pentru zborul spre Buenos Aires, capitala Argentinei.
 • Cazare în Buenos Aires la hotel 4* (Principado Downtown sau similar)
 • Mese: mic dejun la hotel.

 

Ziua 6 (sâmbătă, 25.03.2023). BUENOS AIRES

 • Vom explora cel mai populat oraș din Argentina. Pe parcursul turului vom vedea Plaza de Mayo, locul unde au avut loc numeroase demonstratii politice de-a lungul timpului; Palatul Prezidențial, cunoscut sub numele de ”Casa Rosada”; Cabildo – Vechea Primărie, Catedrala; Bulevardul 9 de Julio cu Obeliscul datând din 1936; Teatrul Colon, Bulevardul de Mayo, care leagă Palatul Prezidențial de sediul Congresului.
 • Continuăm turul în cartierul La Boca, unul dintre cele mai autentice și fermecătoare cartiere cu puternice influențe italienești datorită numeroșilor imigranți sosiți aici la sfârșitul secolului 19. Ne vom plimba pe Calle Caminito, unde vom intra în atmosfera locului: pasiunea pentru fotbal, artă și culoare dar mai ales pasiunea pentru Tango.
 • Încheiem vizitele în cartierul Recoleta, unde se află numeroase monumente și muzee, dar și cimitirul în care este înmormântată Evita Perón și există multe monumente funerare declarate Monumente Naționale.
 • Seara opțional, cină cu spectacol de Tango la un restaurant local. (Cost suplimentar: 85 €/persoană).

» Notă: Excursia opțională se organizează pentru minimum 2 persoane la tariful indicat; include transferuri regulare.

 • Cazare în Buenos Aires la hotel 4* (Principado Downtown sau similar)
 • Mese: mic dejun la hotel.


Ziua 7 (duminică, 26.03.2023). BUENOS AIRES, opțional Colonia del Sacramento – URUGUAY

 • Timp liber pentru a explora orașul pe cont propriu sau excursie opțională de o zi, în Uruguay – Colonia del Sacramento, unde se ajunge cu ferry boat-ul. Odată ajunși, veți vizita centrul istoric, Barrio HistoricoUNESCO, Porton de Campo, reprezentat de porțile vechi ale orașului împreună cu podul de lemn, Basilica del Sacramento construită în întregime din piatră în anul 1808 de către portughezi. După turul de oraș, îmbarcare pe ferry-boat pentru întoarcerea în Buenos Aires. (Cost suplimentar: 235 €/persoană)

» Notă: Excursia opțională se organizează pentru un grup de minimum 10 persoane la tariful indicat; include bilete de ferry boat dus-întors, vizite și transferuri hotel-port-hotel). Excursia se poate organiza și cu tururi colectoare – la cerere.

 • Cazare în Buenos Aires la hotel 4* (Principado Downtown sau similar)
 • Mese: mic dejun la hotel.


Ziua 8 (luni, 27.03.2023). BUENOS AIRES – DELTA EL TIGRE

 • În această dimineață plecăm spre nordul orașului, traversând cartiere pitorești cu grădini și clădiri frumoase, trecând pe lângă Stadionul River Plata și Universitatea din Buenos Aires. Ajunși în orășelul San Isidro, cu cartiere istorice elegante și bine păstrate unde locuiesc unele dintre cele mai ilustre și bogate familii din Argentina, vom vizita Catedrala Neogotică San Isidro Labrador.
 • Continuăm spre orășelul Tigre, de unde vom pleca într-o plimbare relaxantă cu vasul prin Delta râului Parana, prilej de a admira peisajele minunate din acest fascinant labirint de râulețe și insulițe, cu case construite pe piloni.
 • Cazare în Buenos Aires la hotel 4* (Principado Downtown sau similar).
 • Mese: mic dejun la hotel.


Ziua 9 (marți, 28.03.2023). BUENOS AIRES – SANTIAGO DE CHILE

 • Transfer la aeroport pentru zborul spre Santiago de Chile, capitala și cel mai mare oraș din Chile.
 • Întâlnire cu ghidul local, care ne va însoți în turul de oraș. În centrul istoric vom vedea Casa de La Moneda – sediul guvernului, Plaza de Armas – piața principală, înconjurată de clădiri impozante: Catedrala, Poșta, Muzeul Istoric Naținoal, Primăria. Continuăm cu Colina San Cristobal, un avanpost al Anzilor, pe care se înalță statuia albă a Fecioarei Maria, simbol al orașului. Turul se încheie cu o vizită în cartierele moderne Providencia și Las Condes, cu bulevarde largi, zgârie-nori moderni și străzi laterale umbroase, cu restaurante și magazine elegante.
 • Cazare în Santiago de Chile la hotel 3* (Fundador sau similar).
 • Mese: mic dejun la hotel.


Ziua 10 (miercuri, 29.03.2023). SANTIAGO DE CHILE , opțional excursie Valparaiso și Viña del Mar

 • Timp liber pentru a explora orașul pe cont propriu sau excursie opțională pe Coasta Pacificului.
 • Excursia opțională vă va purta prin Văile Casablanca și Curacavi, până la Valparaiso, cel mai mare port din țară și sediul Congresului Chilian. Veți vizita centrul istoricUNESCO, cu străduțe pitorești și căsuțe multicolore de pe dealurile Concepcion și Alegre, veți coborâ cu vechiul funicular în zona portuară, iar apoi veți vizita Viña del Mar, unul dintre cele mai importante orașe-stațiune, numit și ”Orașul Grădină”, datorită numeroaselor parcuri cu vegetație luxuriantă. Deși situat chiar lângă Valparaiso, Viña del Mar este total diferit, cu hotelurile sale de înalt nivel, clădiri moderne, centre comerciale, restaurante, cazinou și bulevardele frumos amenajate de pe malul Oceanului Pacific (Cost suplimentar: 55 €/persoană)

» Notă: Excursia opțională se organizează pentru un grup de minimum 15 persoane la tariful indicat; include vizite, transferuri însoțitor român).

 • Cazare în Santiago de Chile la hotel 3* (Fundador sau similar).
 • Mese: mic dejun la hotel.


Ziua 11 (joi, 30.03.2023). SANTIAGO DE CHILE , opțional excursie Insula Paștelui (Rapa Nui)

 • În următoarele 3 zile vă puteți bucura de timp liber în Santiago de Chile sau puteți pleca într-o excursie opțională de excepție în Insula Paștelui, una din cele mai izolate insule locuite de pe planetă, aflată la o distanță de 3510 km față de continentul sud-american. Rapa Nui sua Isla de PascuaUNESCO este faimoasă datorită platformelor ceremoniale (Ahu) pe care au fost amplasate statui monumentale din piatră vulcanică, numite ”moai”.
 • Transfer la aeroport pentru zborul spre Insula Pastelui. La sosire veți plăti individual taxa de acces în Parcul Național Rapa Nui = 80$/pers, după care veți pleca spre Hanga Roa, capitala insulei, pentru a vă instala la hotel.
 • După-amiază veți face o excursie la Orongo, centrul ceremonial al cultului omului-pasare, care l-a succedat pe cel al moai-lor. Vă veți opri la vulcanul Rano Kau, de unde puteți admira coastele de sud și vest ale insulei, orașul Hanga Roa și laguna din craterul cu un diametru de peste 1,5 km. În continuare veți vizita satul ceremonial Orongo, unde aveau loc ritualurile Omului-Pasăre “Tangata Manu”, situl Ahu Vinapu, a cărui arhitectură se aseamănă cu cea a construcțiilor pre-Incașe și peșterile Ana Kai Tangata, unde au fost descoperite picturi rupestre.
 • Cazare în Insula Paștelui la hotel 3* (Vai Moana sau similar).

» Notă: Turiștii care nu vor participa la excursia opțională în Insula Paștelui, vor avea 3 zile libere la dispoziţie în Santiago de Chile, timp în care pot opta pentru excursii organizate şi achitate la faţa locului.

 • Mese: mic dejun la hotel.


Ziua 12 (vineri, 31.03.2023). Insula Paștelui

 • Veți petrece o zi cu totul deosebită, admirând frumusețea acestei insule atât de îndepărtate și speciale, cu monumente impresionante și unice presărate de-a lungul coastelor sale.
 • Prima oprire o veți face pe coasta de sud, la platforma nerestaurată Ahu Vaihu, unde veți constata ce distrugeri a suferit cultura Rapa Nui … Veți continua cu Ahu Akahanga, unde se spune ca ar fi îngropat regele Hotu Matua.
 • Următoarea vizită o veți face la Rano Rakaku, cariera de piatră în care au fost realizate aproape 900 de sculpturi și în care se găsesc mai multe statui neterminate, dintre care cea mai mare are 21 m.
 • Veți continua cu: Ahu Tongariki, platforma cu 15 moai, restaurată in 1995; “Buricul Pamantului” de la Ahu Te Pito Kura; plaja Anakena, unde se afla două platforme – Ahu Nau Nau și Ahu Ature Huki.
 • Întoarcere la hotel și timp liber la dispoziție. Vă recomandîm să admirați apusul de soare la Ahu Tahai, aflat la mică distanță de hotel.
 • Cazare în Insula Paștelui la hotel 3* (Vai Moana sau similar).
 • Mese: mic dejun la hotel.


Ziua 13 (sâmbătă, 1.04.2023). Insula Paștelui – SANTIAGO DE CHILE

 • Timp liber la dispoziție pentru activități individuale. Vă recomandăm o vizită la Muzeul Rapa Nui sau o plimbare pe malul oceanului.
 • Transfer la aeroport și zbor spre continent. Sosire în Santiago de Chile și transfer la hotel.
 • Cazare în Santiago de Chile la hotel 3* (Fundador sau similar).
 • Mese: mic dejun la hotel.


Ziua 14 (duminică, 02.04.2023). SANTIAGO DE CHILE – PARIS

 • Transfer la aeroport pentru zborul spre Paris AF 401, cu decolare la ora 12:10. Noapte la bord.
 • Mese: mic dejun la hotel


Ziua 15 ( luni, 03.04.2023). PARIS – BUCUREȘTI

 • Sosim la Paris la ora 08:00.
 • Escală și continuare spre București cu zborul AF 1888 (09:40 – 13:35).

TARIF 3250 euro/persoana

 Note:*Tariful este calculat pe persoană, loc în cameră dublă/ twin pentru un grup de minimum 20 persoane. Pentru un grup de 15 – 19 persoane, tariful se va majora cu 100 €/persoană.
**Suplimentul de cameră single este de 490 €/persoană.


PROGRAMUL INCLUDE:

✓ Transport transcontinental cu avionul București – Rio de Janeiro / Santiago de Chile – București;

✓ Transport local cu avionul: Rio de Janeiro – Iguazu / Iguazu – Buenos Aires / Buenos Aires – Santiago de Chile;

✓ Taxele de aeroport;

✓ 13 nopți cazare la hoteluri de 4* și 3* (norme locale), cu mic dejunuri incluse;

✓ Intrări în Parcul Național Iguazu;

✓ Însoțitor român vorbitor de limba engleză;

✓ Transferuri și intrări la obiectivele turistice, conform programului;

✓ Autocar/microbuz pentru transferuri aeroport – hotel-aeroport și în alte zile conform programului;

✓ Ghizi locali, conform programului.


PROGRAMUL NU INCLUDE:

x Alte mese decât cele menționate în program;

x Băuturile alcoolice și nealcoolice;

x Cheltuieli de natură personală;

x Bacșișuri pentru ghizii locali și șoferi (45 €/persoană/persoană, suma se va înmâna conducătorului de grup);

x Excursiile opționale:

 • Cină tradițională în Churrascaria: 45 €/persoană;
 • Petropolis: 55 €/persoană;
 • Colonia del Sacramento – Uruguay: 235 €/persoană;
 • Cină tradițională & Spectacol de tango: 85 €/persoană;

▪ Insula Paștelui: 1375 €/persoană; conține: • bilet avion Santiago de Chile – Hanga Roa și retur: aprox. 790 €/pers (se va reconfirma tariful la momentul definitivării înscrierilor);

 • servicii la sol (aprox. 585 €/pers./loc în cameră dublă; supliment cameră sgl. aprox. 250 €/pers) reprezentând: transferuri hotel – aeroport – hotel, 2 nopți cazare cu mic dejun în Hanga Roa, ghid local, tururile din program, efectuate cu microbuz, însoțitor român vorbitor de limba engleză.

x Nu include taxa de acces în Parcul Național Rapa Nui = 80$, care se achită individual, la sosire.

» Notă: Din tariful excursiei, au fost scăzute cele 2 nopți din Santiago de Chile.

x Asigurare medicală și storno (recomandat)


CONDIȚII DE REZERVARE:

 • Pentru rezervare fermă, se va plăti o primă tranșă de 30% din contravaloarea programului la rezervare, 50% cu minim 60 zile inainte de data plecarii, iar diferența de 20% se va achita cu minimum 30 de zile înainte de data plecării.
 • Pentru plecările în mai puțin de 30 de zile de la rezervare, se va achita integral.


ACTE NECESARE:

 • Pentru călătorie aveți nevoie de pașaport valabil cel puțin 6 luni în momentul revenirii în țară;


OBSERVAȚII:

 • Prezentul document constituie anexa la contractul de prestări servicii.
 • Tarifele sunt in euro / persoană. Tarifele sunt valabile pentru grup de minimum 20 persoane. În cazul în care nu se întrunește numărul minim menționat, prețul se poate majora cu până la 10%, dacă nu este precizat altfel. Această condiție este acceptată de cei înscriși la excursie automat, la semnarea contractului de prestări servicii turistice și nu constituie motiv de anulare. Numărul minim de participanți pentru a se organiza excursiile opționale este egal cu numărul minim de participanți pentru întregul program, dacă nu este precizat altfel. Sub acest număr, agenția poate majora prețul sau anula opționalul.
 • În cazul în care turistul renunță la excursie, indiferent de motive, acesta va suporta următoarele penalități calculate din valoarea totală a excursiei:

        ✓ 30 % dacă retragerea se face până în 60 de zile înaintea începerii excursiei;

        ✓ 75 % dacă retragerea se face între 59 – 31 de zile înaintea începerii excursiei;

        ✓ 100 % dacă retragerea se face mai târziu de 30 zile înaintea începerii excursiei sau dacă turistul nu se prezintă la locul de plecare în ziua și la ora stabilită.

 • Aceste penalizări se aplică în toate cazurile, cu excepția programelor cu croazieră, sau programe confirmate cu propriile reguli de achitare, anulare, penalizare (ex: programe de Paște, Crăciun, Revelion, Early Booking etc).
 • Clasificarea hotelurilor, restaurantelor, vasului de croazieră este cea oficial atribuită de organele de resort din țările respective.
 • Pentru anumite facilități din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; în momentul sosirii la hotel, solicitați recepționerului sau conducătorului de grup să vă informeze cu exactitate asupra lor;
 • Agenția noastră depune toate eforturile necesare pentru a vă respecta preferințele, dar nu putem garanta camere duble sau twin (pat matrimonial sau paturi separate), respectiv camere de fumători sau nefumători decât în limita disponibilității acestor facilități la hotelurile partenere;
 • În situații de excepție (evenimente, congrese, conferințe, târguri etc.) agenția poate opera modificări în structura programului, fără a afecta vizitarea obiectivelor turistice.
 • Compania aeriană și orele de zbor menționate în program sunt cu titlu informativ și pot fi schimbate. Agenția nu este responsabilă în cazul în care programul turistic nu poate fi realizat, parțial sau total, din cauza modificării orarului de zbor, întârzierii sau anulării curselor aeriene. Siguranța bagajelor pe durata transportului aerian cade în sarcina companiei aeriene.
 • Taxele de aeroport sunt valabile la data întocmirii programului și pot fi modificate până la emiterea biletelor de avion.
 • Pe durata circuitelor, sosirea la cazare se face de regulă seara, putând apărea întârzieri din cauza condițiilor de trafic, vreme, etc. Orele de sosire la cazare variază de la o zi la alta, în funcție de programul turistic. Agenția nu se face răspunzătoare pentru nerespectarea sau întârzierea programului turistic din cauza condițiilor de trafic (ambuteiaje, închiderea sau schimbarea anumitor sectoare de drum etc.), a vremii, a controalelor vamale sau a indisciplinei anumitor turiști (întârzieri, atitudini ofensatoare sau ostile față de ghizi, conducătorii auto etc.).
 • Pentru programele care presupun obținerea vizei înainte de plecare, turiștii au obligația să trimită toate documentele solicitate agenției în termenul prevăzut de aceasta pentru a evita orice risc de a nu se obține viza din cauza timpului scurt până la plecare. În cazul în care obținerea vizei este condiționată de prezența fizică a turiștilor pentru interviu, aceștia au obligația de a se prezenta la data și ora la care s-a făcut programarea. Refuzul autorităților consulare de a acorda viza, din orice motiv care nu poate fi imputat agentiei, exonereaza agenția de la orice răspundere. Turiștilor cărora li s-a refuzat acordarea vizei, li se va returna întreaga sumă achitată în avans, mai puțin anumite costuri percepute de partenerii locali / companii aeriene pentru anularea excursiei, costurile variind în functie de data anulării serviciilor. Taxa de viză perceputa de Ambasade pentru procesarea vizelor nu se ramburseaza. În cazul în care turistul își planifică mai multe vacanțe succesive și nu trimite documentele la timp / nu se prezintă personal pentru obținerea vizei, agenția nu poate fi trasă la raspundere iar turistul are obligația de a-și obține singur viza necesară călătoriei.
 • Agenția nu răspunde în cazul refuzului autorităților de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu;
 • Copiii minori pot călători doar: a) însoțiți de ambii părinți b) însoțiți de unul dintre părinți care să aibe acordul notarial al părintelui care nu călătorește (sau încredințare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoțiți de un adult cu certificat de cazier judiciar în original și acordul notarial al ambilor părinți. Copiii care nu au carte de identitate, vor clălători obligatoriu cu pașaportul.
 • Turistul are obligația să se asigure că documentele de călătorie precum cartea de identitate sau pașaportul, nu sunt deteriorate (în special elementele de siguranță și/sau poza). Atenție: Cărtile de identitate romanești emise înainte de anul 2009 nu sunt recunoscute ca documente de călătorie în Norvegia. Pentru toate celelalte state din afara Uniunii Europene și pentru acele state pentru care cetățenii români nu au nevoie de viză de intrare, accesul se face pe baza pașaportului valabil cel puțin 6 luni de la data terminării călătoriei. Pentru țările în care cetățenii români au nevoie de viză de intrare, este necesar pașaportul valabil cel puțin 6 luni de la data terminării călătoriei. Anumite state nu permit accesul cu pașaport temporar sau nu aplică vize pe pașaport temporar, de aceea vă rugăm să consultați serviciul consular al țării în care intenționați să faceți deplasarea sau vă consultași în această privință cu agenția de turism. Atenție, persoanele recent căsătorite au obligația de a-și schimba Cartea de Identitate anulată de autorități (perforată/ tăiată).
 • Pentru a consulta lista statelor pentru care nu este necesară viza de intrare sau informații suplimentare legate de călătoria cetățenilor români în străinătate, accesați site-ul Poliției de Frontieră www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions .
 • Pentru a evita eventuale situații de confuzii sau neînțelegeri, turiștii au obligația ca la înscriere să citească Condițiile Generale de Participare.

produs EXA

Inscrie-te la newsletter
go