01. Cum?

 Hotel Avion Tren Masina Autocar

02. Unde?

Destinatie

Email/Telefon

03. Cand?

04. Cine?
Camere

Adulti

Copii

Citybreak ISTANBUL de MARTISOR, 06.03

ISTANBUL 2


Citybreak ISTANBUL,
la intalnirea dintre doua continente: Europa si Asia

Program special de Martisor: 7 / 10 Martie 2024, (plecare in 6.03 seara)


„Istanbul, un oras fascinant construit pe doua continente, divizat de Stramtoarea Bosfor. Este unul dintre cele mai mari orase din lume, un oras modern combinat cu un oras traditional, un creuzet al multor civilizatii si persoane diferite. In  2010 Istanbulul a fost ales de catre Uniunea Europeana „Capitala Europeana a Culturii”. Din 1923 cand Turcia a devenit Republica, Istanbul a continuat sa creasca, astazi populatia sa ajungand la peste 19 milioane de locuitori. Acest lucru face din Istanbul cel mai mare oras al Turciei si unul dintre cele mai mari orase din lume.”


PROGRAM DETALIAT:

Ziua 1 – joi 7.03 Plecare miercuri seara (6.03) din Bucuresti (cca ora 21.30) pe traseul Giurgiu – Ruse – Razgrad – Edirne – Istanbul. In cursul diminetii sosire la Edirne, unde se viziteaza (daca va fi deschisa la acel moment) Moscheea Selimiye  – una dintre cele mai impresionante moschei din lume, inclusa in patrimoniul UNESCO – si bazarul local. Ne continuam drumul catre Istanbul, unde ajungem in cursul amiezii. Cazare la Hotel Grand Ons 3* situat ultracentral in Orasul vechi, la cca 300 metri de piata Aksaray (kilometrul zero al orasului) si cca 800 metri de Marele Bazar apoi timp liber pentru un prim contact cu marea metropola. Insotitorul de grup va oferi celor interesati informatii si asistenta in identificarea obiectivelor de interes, achizitionarea „Istanbulkart” pentru deplasarile cu transportul public, schimb valutar etc.


Ziua 2 – vineri 8.03
Timp liber: vizite individuale si shopping in Orasul vechi, Marele Bazar, Bazarul de condimente ori in mall-urile orasului. Pasionatii de istorie, arta si cultura pot vizita individual Palatul Topkapi  (fosta resedinta a sultanilor otomani in care sunt expuse relicve islamice sacre, portelanuri, arme etc) Sfanta Sofia si moscheea lui Suleiman Magnificul.

Apoi, fiind 8 martie, va propunem ca in cursul serii sa participati la o croaziera nocturna pe Bosfor completata de un remarcabil program artistic si o cina – festival gastronomic. Program alternativ:  vizita la FORUM – cel mai mare mall din Europa, care adaposteste un impresionant acvariu si cea mai mare colonie de rechini in captivitate. Deplasarea la si de la croaziera va fi oferita de agentia partenera locala; deplasarea la mall si inapoi la hotel se va face cu metroul.

Alternativ dupa-amiaza se pot vizita individual Palatul Topkapi  (fosta resedinta a sultanilor otomani in care sunt expuse relicve islamice sacre, portelanuri, arme etc) Sfanta Sofia si moscheea lui Suleiman Magnificul


Ziua 3 – sambata 09.03
In aceasta zi va propunem un program optional ce cuprinde o relaxanta croaziera pe Bosfor combinata cu o trecere pe malul asiatic, cu vizitarea celei mai mari moschei din Turcia (si una dintre cele mai mari din lume), inaugurata in 2019, precum si cu contemplarea intregului oras de pe Dealul Camlica, cel mai inalt punct de pe malul Bosforului. Apoi, vom traversa Bosforul cu autocarul pe unul dintre impresionantele poduri si vom avea un tur pietonal condus de ghidul local in zona Sultanahmet: Obeliscul lui Theodosius si Fantana Germana a lui Wilhem al II-lea, Moscheea Albastra (monumente ce decoreaza astazi fostul Hipodrom), Ayia Sofia

Timp liber: vizite individuale si shopping in Orasul vechi, Marele Bazar, Bazarul de condimente ori in mall-urile orasului. Pentru seara va sugeram o vizita in Taksim – inima modernului Istanbul si principala zona de leisure a acestuia; se poate ajunge in numai 15 minute cu metroul.


Ziua 4 – duminica 10.03
In jurul orei 8.30 plecare spre Romania; sosire in Bucuresti seara, in functie de trafic.Tarif: 169 euro/persoana/loc in camera dubla

tarif valabil pentru rezervari pana la 25 ianuarie 2024

-supliment single 60 euro
-reducere a 3-a persoana in camera 10 euro


Servicii incluse:
-transport cu autocar clasificat international
-3 nopti cazare cu mic dejun in Istanbul, Hotel de 3*: Grand Ons
-insotitor de grup


Servicii neincluse:

– programul optional din ziua de sambata: cca 30 euro/pers, in functie de nr. de participanti
– croaziera nocturna cu cina si program artistic: cca 50 euro; vom negocia o reducere pentru sarbatoritele zilei
– taxele de intrare la obiectivele turistice
– ghizii locali si bacsisurile acestora (in cazul realizarii programului optional, onorariul ghidului local este inclus in pretul programului)
– asigurarea medicala sau storno (recomandate)


Conditii de plata
:

– avans la rezervare 50 euro/pers – nerambursabil in caz de anulare;
– diferenta pana la 6.02.2024


Penalizari in caz de anulare:
-penalizare 50 euro pana la data de 6.02.2024
-incepand cu data de 7.02.2024 penalizare 100%
Se accepta modificari de nume care nu schimba structura camerei/camerelor rezervate, pana cu 3 zile inaintea plecarii


NOTA: Cetatenii romani care calatoresc in scop turistic in Turcia nu au nevoie de viza de intrare pe teritoriul acestui stat, dar nu pot intra sau tranzita cu cartea de identitate, ci numai in baza unui pasaport valabil. Valabilitatea minima a pasaportului trebuie sa fie de 5 luni de la data reintoarcerii in Romania.


produs CORALI

Inscrie-te la newsletter
go