01. Cum?

 Hotel Avion Tren Masina Autocar

02. Unde?

Destinatie

Email/Telefon

03. Cand?

04. Cine?
Camere

Adulti

Copii

JAPONIA,Toamna & Festivalul Takayama, 05.10

japonia poza

JAPONIA – TOAMNA & FESTIVALUL TAKAYAMA
05 – 17 octombrie 2024 (13 zile)

3.590 Euro (taxe de aeroport incluse)

 Vă propunem un circuit inedit, compact, în care vom descoperi Japonia autentică! Pe parcursul excursiei, descoperiți fascinanta metropolă Tokyo, vizitați unul din cele mai frumoase castele medievale din Japonia: Matsumoto; vizitați pitorescul sat Shirakawa-goUNESCO, cu case țărănești în stilul inconfundabil Gassho-zukuri; admirați priveliștea Muntelui Fuji văzută din Oshino Hakkai și de pe Lacul Ashi și regăsiți atmosfera Japoniei de altă dată în cadrul Festivalului din Takayama ce atrage turiști din întreaga lume și oferă o imagine a tradițiilor și a culturii japoneze tradiționale.


 ITINERAR

S 05.10. BUCUREȘTI – DOHA
D 06.10. DOHA – TOKYO
L 07.10. TOKYO
M 08.10. TOKYO
M 09.10. TOKYO – MUNTELE FUJI – SUWA
J 10.10. SUWA – MATSUMOTO – TAKAYAMA, festival – KANAZAWA
V 11.10. KANAZAWA – SHIRAKAWAGO – OSAKA
S 12.10. OSAKA – HIROSHIMA – OSAKA
D 13.10. OSAKA – NARA – KYOTO
L 14.10. KYOTO
M 15.10. KYOTO & PĂDUREA DE BAMBUS
M 16.10. KYOTO – DOHA
J 17.10. DOHA – BUCUREȘTI

japonia harta

Ziua 1 (sâmbătă, 05.10.2024). BUCUREȘTI – DOHA
Ne întâlnim cu însoțitorul de grup la ora 15:30 în Aeroportul Henri Coandă și plecăm spre Doha cu zborul QR 222 (18:45 – 23:15).
Escală în Doha până după miezul nopții.

Ziua 2 (duminică, 06.10.2024). DOHA – TOKYO
Plecare spre Tokyo cu zborul QR 806 (02:05 – 18:35).

Sosire în Aeroportul Narita din Tokyo, „Yokoso” sau „Bine ați venit în Japonia”! Transfer la hotel cu autocarul, check-in și timp de odihnă.
Cazare în Tokyo la hotel de 3* (Ginza Sunroute Hotel sau similar).
Mese: –
Transport: privat (autocar).

Ziua 3 (luni, 07.10.2024). TOKYO, tur de oraș (pe jos și folosind transportul în comun)
Ce trebuie să știți: Distanța parcursă pe jos în această zi este de 10 – 12 km.

Începem explorarea Tokyo cu un tur de oraș și intrăm în ritmul locuitorilor și al orașului pentru o zi, într-o experiență de neuitat, în stilul de viață al japonezilor de rând, în contact direct cu ei. Vom vizita:
Ginza, cea mai cunoscută zonă de restaurante și shopping, cu toate marile firme prezente, unde un metru pătrat poate să ajungă și la 500.000 dolari!
Koukyo Gaien, parcul din fața Palatului Imperial, de unde se vede podul de la intrarea în palat, Nijubashi.
Vom continua descoperirea orașului Tokyo, vizitând:
Asakusa, cu templul Senso-ji, mai cunoscut printre localnici sub numele de Kannon-sama, unul din cele mai vechi și populare temple din Tokyo, cu Nakamise, o zonă comercială din preajma templului, plină de magazine tradiționale cu prăjituri, evantaie, kimonouri, ce redau atmosfera unui Tokyo de odinioară.
Dejun la un restaurant local.
După amiază mergem în Odaiba, cea mai nouă zonă din Tokyo, construită pe o insulă artificială de unde privim apusul soarelui și Rainbow Bridge (Podul Curcubeului), ce se reflectă în Tokyo Bay (Golful Tokyo).
Cazare în Tokyo la hotel de 3* (Ginza Sunroute Hotel sau similar).
Mese: mic dejun la hotel, dejun la un restaurant local.
Transport: public.

Ziua 4 (marți, 08.10.2024). TOKYO
Continuăm să descoperim orașul Tokyo, mergând prin cartierele: Harajuku, cartier vibrant și eclectic renumit pentru scena sa de modă unică și avangardistă, precum și pentru subcultura distinctă care sărbătorește individualitatea și exprimarea de sine.

Shibuya, centru al tineretului, cu uriașele ecrane din intersecție, unde pietonii traversează simultan din toate părțile. Intersecția este atât de populară, încât a fost locația pentru numeroase filme și anime-uri populare.
Shinjuku, cu peisajul său dominat de clădiri înalte și străzi aglomerate este, în același timp, locul unde se îmbină cultura modernă și tradițională japoneză. „Pisica 3D” (Piața din Est a Shinjuku) este o zonă emblematică din Shinjuku. Noaptea, zona devine un spectacol luminescent uimitor, cu reclamele gigantice care transformă această parte într-o adevărată „pădure de neon”.
Cazare în Tokyo la hotel de 3* (Ginza Sunroute Hotel sau similar).
Mese: mic dejun la hotel.
Transport: public.

Ziua 5 (miercuri, 09.10.2024). TOKYO – MUNTELE FUJI – SUWA
După micul dejun, plecăm cu autocarul către Hakone, parte din Parcul Național Fuji-Hakone-Izu. Localitatea este cunoscută pentru nenumăratele izvoare de ape termale și totodată cel mai bun loc din Japonia pentru o panoramă superbă a Muntelui Fuji UNESCO WH, vulcanul perfect și muntele sacru al Japoniei. Zona este faimoasă pentru peisajele sale deosebite și activitățile în aer liber.

Mergem într-o plimbare cu vaporașul pe Lacul Ashi, format în craterul vulcanului Hakone, după care (dacă vulcanul este liniștit) luăm telecabina să vizităm Valea Owakudani, veche de 300 de ani. Are origine vulcanică și este încă activă: vom vedea aburi sulfuroși ieșind din pământ! Vom degusta o specialitate locală inedită: ouăle fierte în aceste ape termale, negre și cu un ușor gust sulfuros, despre care se spune că pot prelungi viața cu până la 7 ani.
Dejun la un restaurant local și plecăm mai departe spre Suwa, oraș renumit pentru peisajele sale naturale pitorești, lacurile frumoase și producția de sake.
Odată ajunși, ne cazăm si ulterior ne vom putea relaxa în apele termale ale hotelului.
Cazare la hotel Spa de 4* (Yatsugatake Resort and Spa sau similar).
Mese: mic dejun la hotel, dejun la un restaurant local, cină la hotel.
Transport: privat (autocar).

Ziua 6 (joi, 10.10.2024). SUWA – MATSUMOTO – TAKAYAMA – KANAZAWA
Ce trebuie să știți: Bagajele mari vor fi trimise de la Suwa la Osaka, prin curier rapid (maximum un bagaj de persoană). Ne vom pregăti câte un bagaj de mână pe care îl vom lua cu noi, doar cu lucrurile necesare pentru o noapte/ 2 zile.

Mergem în Matsumoto, oraș ce păstrează o atmosferă istorică plină de farmec, cu străzi înguste, clădiri tradiționale și magazine tradiționale. Orașul a reușit să-și păstreze multe dintre casele tradiționale japoneze și arhitectura din perioada Edo. Vizităm:
Castelul Matsumoto, simbol al orașului, denumit „Castelul Corb”, datorită culorii negre, unul din puținele castele originale ce au rezistat încă din era feudală.
Ne deplasăm apoi la Takayama unde vom participa la renumitul festival din Takayama numit Hachiman Matsuri, dedicat zeului Hachiman, un zeu al războiului și al agriculturii. Veți fi încântați de “float-urile” sau “yatai-gyoji” (carele alegorice), adevărate opere de artă mobile, elaborate și decorate într-un stil tradițional, trase de localnici îmbrăcați în costume tradiționale. Participanții se îmbracă de asemenea în kimono-uri, iar străzile sunt decorate cu lămpi și mici standuri unde veți găsi numeroase produse locale.
Plecare spre Kanazawa sau “Orașul de Aur”, numit astfel datorită artizanilor care lucrau exclusiv cu foiță de aur.
Sosire și cazare în Kanazawa la un hotel de 4* (My stays Premier Kanazawa sau similar).
Mese: mic dejun la hotel.
Transport: privat (autocar).

Ziua 7 (vineri, 11.10.2024). KANAZAWA – SHIRAKAWAGO – OSAKA
Dimineață vom merge spre munți, într-un sat cu o arhitectură și cultură aparte, în Shirakawa-go, declarat obiectiv UNESCO, un sat pitoresc cu case țărănești, construite în stilul inconfundabil Gassho-zukuri. Este un paradis rural cu câmpuri verzi și izvoare cu apă proaspătă, înconjurat de munți, unde oamenii au un stil de viață deloc ușor. După vizita la una dintre reședințele familiilor Nagase sau Wada, ne întoarcem la Kanazawa.

Sosire în Kanazawa, orașul care oferă o călătorie într-un trecut bogat cultural și impresionează cu grădinile sale tradiționale japoneze și arhitectura istorică bine conservată.
Dejun la un restaurant local apoi continuăm cu un tur de oraș pe parcursul căruia vizităm:
Kenrokuen, una dintre cele mai frumoase trei grădini japoneze;
Nagamachi, cartierul samurailor, zonă situată la baza vechiului Castel Kanazawa, ce păstrează atmosfera istorică, cu ziduri de lut, alei înguste și canale pitorești. Ne putem imagina o vreme când samuraii erau prosperi aici.
Deplasare la gară, de unde luăm trenul rapid către Osaka.
Cazare in Osaka la un hotel de 4* (Tokyu Stay Mercure Namba sau similar).
Mese: mic dejun la hotel, dejun la un restaurant local.
Transport: privat (autocar), public (tren).

Ziua 8 (sâmbătă, 12.10.2024). OSAKA – HIROSHIMA – OSAKA
Începem ziua devreme pentru o excursie la Hiroshima, un oraș devenit simbol al păcii – luăm trenul Shinkansen cu care urmează să parcurgem 305 km în aprox. 1h 40m!

În ciuda momentului tragic din 1945, Hiroshima este astăzi un oraș vibrant, care emană speranță și transmite un mesaj pașnic tuturor vizitatorilor săi. Vom admira orașul folosind transportul în comun și vom vizita Muzeul și Parcul Memorial al Păcii UNESCO WH, cu „domul bombei atomice, A-Bomb Dome”, locul în care a căzut bomba atomică, actualmente loc de reculegere.
Luăm apoi ferry-ul spre Insula Miyajima UNESCO WH, unul dintre cele mai frumoase 3 locuri din Japonia. Vom descoperi aici Sanctuarul shintoist Itsukushima cu faimoasa poartă Torii, care în timpul fluxului dă senzația că plutește pe apă. Veți avea timp și pentru dejun, vă recomandăm stridiile care sunt specialitate locală.
După amiază ne întoarcem cu Shinkansen la Osaka.
Cazare în Osaka la un hotel de 4* (Tokyu Stay Mercure Namba sau similar).
Mese: mic dejun la hotel.
Transport: public (ferry, shinkansen).

Ziua 9 (duminică, 13.10.2024). OSAKA – NARA – KYOTO
Ce trebuie să știți: Bagajele mari vor fi trimise de la Osaka la Kyoto, prin curier rapid (maximum un bagaj de persoană). Mergem cu trenul până la Nara unde vom vizita: Templul Todaiji UNESCO WH, cea mai mare clădire de lemn din lume ce adăpostește cel mai mare Buddha de bronz din Japonia, Daibutsu.

Parcul Nara, cu peste 1.200 de căprioare, mult mai blânde decât ale noastre, considerate mesagere ale zeilor Shinto.
Vom opri pe drum apoi și vom vizita: Sanctuarul shintoist Fushimi Inari Taisha din Kyoto, vestit pentru cele peste 10.000 de porți Torii portocalii, o explozie senzațională de culoare.
Cazare în Kyoto la hotel de 4* (Daiwa Roynet Shijo Karasuma sau similar).
Mese: mic dejun la hotel.
Transport: public.

Ziua 10 (luni, 14.10.2024). KYOTO, tur de oraș
Descoperim astăzi Kyoto, orașul care are 17 obiective înscrise în patrimoniul UNESCO unde vom vizita:

Palatul Nijo-joUNESCO WH, fostă reședință a shogunului Tokugawa Ieyasu și a urmașilor săi.
Templul Pavilionului de Aur Kinkaku-ji UNESCO WH, actualmente templu ZEN;
Ryoanji, Templu Budist Zen, unul dintre cele mai frumoase temple din Japonia, în special datorită grădinii sale de piatră, cunoscută sub numele de „Grădina Secundelor fără sfârșit”. Aceasta constă într-o grădină uscată, cu 15 pietre mari dispuse aparent aleatoriu pe un pat de nisip alb;
Templul Kiyomizu-dera UNESCO WH, Templul Apei Pure, fondat în 778, una din cele mai impresionante structuri de lemn din Japonia.
Cazare în Kyoto la hotel de 4* (Daiwa Roynet Shijo Karasuma sau similar).
Mese: mic dejun la hotel.
Transport: privat (autocar).

Ziua 11 (marți, 15.10.2024). KYOTO & PĂDUREA DE BAMBUS
Astăzi continuăm să explorăm zona Kyoto. Vizităm:

Pădurea de bambus din Arashiyama – unul dintre cele mai îndrăgite locuri din Japonia, acum deschis publicului larg, care multă vreme a fost accesibil doar nobililor japonezi.
Veți avea după amiaza liberă pentru a face cumpărături sau pentru a vă bucura de capitala de suflet a Japoniei.
Cazare în Kyoto la hotel de 4* (Daiwa Roynet Shijo Karasuma sau similar).
Mese: mic dejun la hotel.
Transport: public.

Ziua 12 (miercuri, 16.10.2024). KYOTO – DOHA
Periplul nostru în Țara Soarelui Răsare se încheie în această zi și spunem „Sayonara!”.

Dimineața veți avea timp liber pentru plimbări și pentru ultimele cumpărături.
La ora 14:00 avem transfer către Aeroportul KANSAI, iar la 18:00 ne îmbarcăm la cursa QR 803 spre Doha.

Ziua 13 (joi, 17.10.2024). DOHA – BUCUREȘTI
Sosim la Doha la ora 23:55 și plecăm spre București cu zborul QR 219 (02:00 – 07:00).

PERIOADĂ PROGRAM TARIF
05 – 17 octombrie 2024 3.590 € /persoană
TAXE de AEROPORT INCLUSE

Note: *Tariful este calculat pe persoană, loc în cameră dublă/ twin pentru un grup de minimum 16 persoane.
**Suplimentul de cameră single este de 600 €/persoană.


PROGRAMUL INCLUDE:

 • Însoțitor român vorbitor de limba japoneză, bun cunoscător al culturii și tradițiilor locale;
 • Transport cu avionul București – Tokyo / Tokyo – București;
 • Taxele de aeroport;
 • 10 nopți cazare la hoteluri de 3 și 4 stele, cu mic dejunuri;
 • 3 dejunuri (zilele 3, 5, 7) și ; cină (ziua 5);
 • Intrările la toate obiectivele turistice conform programului;
 • Croazieră pe Lacul Ashi în Hakone;
 • Telecabină pe Valea Owakudani în Hakone;
 • Abonament JR 5 zile, ce include trenurile super expres Shinkansen;
 • Autocar pentru transferuri aeroport-hotel în Tokyo/din Kyoto-aeroport și în zilele 5,6,7 și 10 conform programului;
 • Transportul bagajelor de la Suwa la Osaka, și de la Osaka la Kyoto (maximum un bagaj de persoană; pentru mai mult de un bagaj, se percepe o taxă de aproximativ 20 €/persoană pentru fiecare bagaj suplimentar).

PROGRAMUL NU INCLUDE:
x Alte mese decât cele menționate în program;
x Transportul cu alte mijloace decât cele menționate mai sus ca fiind incluse (Exemple: metroul în Osaka și Tokyo, trenuri locale în Tokyo, autobuze etc.); Cost suplimentar: aproximativ 25-30 €/persoană, suma se va înmâna conducătorului de grup;
x Băuturile alcoolice și nealcoolice;
x Cheltuieli de natură personală;
x Bacșișuri pentru însoțitor, ghizi locali, șoferi, restaurant, etc. (60 €/persoană, suma se va înmâna conducătorului de grup);
x Taxe de depozitare bagaje în gări;
x Asigurare medicală și asigurare storno (recomandate).

CONDIȚII DE REZERVARE:

 • Pentru rezervare fermă, se va plăti o primă tranșă de 30% din contravaloarea programului, iar diferența se va achita cu minimum 30 de zile înainte de data plecării.
 • Pentru plecările în mai puțin de 30 de zile de la rezervare, se va achita integral.

ACTE NECESARE: Pentru călătoria în Japonia aveți nevoie de pașaport valabil cel puțin 6 luni în momentul plecării; pentru deținătorii de pașapoarte provizorii este necesară obținerea de viză turistică.


OBSERVAȚII:

 • Prezentul document constituie anexa la contractul de prestări servicii.
 • Tarifele sunt in euro / persoană. Tarifele sunt valabile pentru grup de minimum 16 persoane. În cazul în care nu se întrunește numărul minim menționat, prețul se poate majora cu până la 10%, dacă nu este precizat altfel. Această condiție este acceptată de cei înscriși la excursie automat, la semnarea contractului de prestări servicii turistice și nu constituie motiv de anulare. Numărul minim de participanți pentru a se organiza excursiile opționale este egal cu numărul minim de participanți pentru întregul program, dacă nu este precizat altfel. Sub acest număr, agenția poate majora prețul sau anula opționalul.
 • Grupul va avea însoțitor vorbitor de japoneză, pe tot parcursul programului;
 • Conducătorul de grup poate modifica programul acțiunii în anumite condiții obiective fără a altera conținutul programului;
 • În cazul în care turistul renunță la excursie, indiferent de motive, acesta va suporta următoarele penalități calculate din valoarea totală a excursiei:
 • -nu există penalizări din prețul excursiei dacă anularea se face cu mai mult de 60 de zile până la plecare
 • -penalizare 10% din prețul excursiei dacă anularea se face între 60-46 de zile până la plecare
 • -penalizare 30% din prețul excursiei dacă anularea se face cu mai puțin de 45-31 de zile până la plecare
 • -penalizare 100% din prețul excursiei dacă anularea se face cu mai puțin de 30 de zile până la plecare sau
 • -pentru neprezentare la plecare (no-show)
 • Aceste penalizări se aplică în toate cazurile, cu excepția programelor cu croazieră, sau programe confirmate cu propriile reguli de achitare, anulare, penalizare (ex: programe de Paște, Crăciun, Revelion, Early Booking etc).
 • La hotelul tradițional japonez –”ryokan”- nu toate camerele sunt dotate cu baie privată; această facilitate vă va fi oferită în limita disponibilității hotelului.
 • Accesul în hotelurile din Japonia se face începând cu ora 15:00, ieșirea din hotel se face până în ora 10:00;
 • Agenția noastră depune toate eforturile necesare pentru a vă respecta preferințele, dar nu putem garanta camere duble sau twin (pat matrimonial sau paturi separate), respectiv camere de fumători sau nefumători decât în limita disponibilității acestor facilități la hotelurile partenere;
 • În situații de excepție (evenimente, congrese, conferințe, târguri etc.) agenția poate opera modificări în structura programului, fără a afecta vizitarea obiectivelor turistice.
 • Compania aeriană și orele de zbor menționate în program sunt cu titlu informativ și pot fi schimbate. Agenția nu este responsabilă în cazul în care programul turistic nu poate fi realizat, parțial sau total, din cauza modificării orarului de zbor, întârzierii sau anulării curselor aeriene. Siguranța bagajelor pe durata transportului aerian cade în sarcina companiei aeriene.
 • Taxele de aeroport sunt valabile la data întocmirii programului și pot fi modificate până la emiterea biletelor de avion.
 • Pe durata circuitelor, sosirea la cazare se face de regulă seara, putând apărea întârzieri din cauza condițiilor de trafic, vreme, etc. Orele de sosire la cazare variază de la o zi la alta, în funcție de programul turistic. Agenția nu se face răspunzătoare pentru nerespectarea sau întârzierea programului turistic din cauza condițiilor de trafic (ambuteiaje, închiderea sau schimbarea anumitor sectoare de drum etc.), a vremii, a controalelor vamale sau a indisciplinei anumitor turiști (întârzieri, atitudini ofensatoare sau ostile față de ghizi, conducătorii auto etc.).
 • În ciuda diversității de legume folosite de bucătăria japoneză, există o gamă foarte limitată de produse 100% vegetariene sau vegane (post). Vă rugăm să țineți cont că nu putem garanta meniuri vegetariene sau vegane, decât în limita disponibilității la hotelurile și restaurantele partenere;
 • Pentru programele care presupun obținerea vizei înainte de plecare, turiștii au obligația să trimită toate documentele solicitate agenției în termenul prevăzut de aceasta pentru a evita orice risc de a nu se obține viza din cauza timpului scurt până la plecare. În cazul în care obținerea vizei este condiționată de prezența fizică a turiștilor pentru interviu, aceștia au obligația de a se prezenta la data și ora la care s-a făcut programarea. Refuzul autorităților consulare de a acorda viza, din orice motiv care nu poate fi imputat agenției, exonerează agenția de la orice răspundere. Turiștilor cărora li s-a refuzat acordarea vizei, li se va returna întreaga sumă achitată în avans, mai puțin anumite costuri percepute de partenerii locali / companii aeriene pentru anularea excursiei, costurile variind în funcție de data anulării serviciilor. Taxa de viză perceputa de Ambasade pentru procesarea vizelor nu se rambursează. În cazul în care turistul își planifică mai multe vacanțe succesive și nu trimite documentele la timp / nu se prezintă personal pentru obținerea vizei, agenția nu poate fi trasă la răspundere iar turistul are obligația de a-și obține singur viza necesară călătoriei.
 • Agenția nu răspunde în cazul refuzului autorităților de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu;
 • Copiii minori pot călători doar: a) însoțiți de ambii părinți b) însoțiți de unul dintre părinți care să aibe acordul notarial al părintelui care nu călătorește ( sau încredințare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces ); c) însoțiți de un adult cu certificat de cazier judiciar în original și acordul notarial al ambilor părinți. Copiii care nu au carte de identitate, vor călători obligatoriu cu pașaportul.
 • Turistul are obligația să se asigure că documentele de călătorie precum cartea de identitate sau pașaportul, nu sunt deteriorate (în special elementele de siguranță și/sau poza). Atenție: Cărțile de identitate romanești emise înainte de anul 2009 nu sunt recunoscute ca documente de călătorie în Norvegia. Pentru toate celelalte state din afara Uniunii Europene și pentru acele state pentru care cetățenii români nu au nevoie de viză de intrare, accesul se face pe baza pașaportului valabil cel puțin 6 luni de la data terminării călătoriei. Pentru țările în care cetățenii români au nevoie de viză de intrare, este necesar pașaportul valabil cel puțin 6 luni de la data terminării călătoriei. Anumite state nu permit accesul cu pașaport temporar sau nu aplică vize pe pașaport temporar, de aceea vă rugăm să consultați serviciul consular al țării în care intenționați să faceți deplasarea sau vă consultași în această privință cu agenția de turism. Atenție, persoanele recent căsătorite au obligația de a-și schimba Cartea de Identitate anulată de autorități (perforată/ tăiată).
 • Pentru a consulta lista statelor pentru care nu este necesară viza de intrare sau informații suplimentare legate de călătoria cetățenilor români în străinătate, accesați site-ul Poliției de Frontieră www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions .
 • Pentru a evita eventuale situații de confuzii sau neînțelegeri, turiștii au obligația ca la înscriere să citească Condițiile Generale de Participare.

cod produs EXT

Inscrie-te la newsletter
go