01. Cum?

 Hotel Avion Tren Masina Autocar

02. Unde?

Destinatie

Email/Telefon

03. Cand?

04. Cine?
Camere

Adulti

Copii

Rusalii in Turcia – Istanbul, autocar

ISTANBUL 1

 

Citybreak ISTANBUL, la intalnirea dintre doua continente: Europa si Asia

Program special de Rusalii 02.06-05.06.2023

3 zile pline, plecare in 01.06 seara din Pitesti si Bucuresti

 

„Istanbul, un oras fascinant construit pe doua continente, divizat de Stramtoarea Bosfor. Este unul dintre cele mai mari orase din lume, un oras modern combinat cu un oras traditional, un creuzet al multor civilizatii si persoane diferite. In  2010 Istanbulul a fost ales de catre Uniunea Europeana „Capitala Europeana a Culturii”. Din 1923 cand Turcia a devenit Republica, Istanbul a continuat sa creasca, astazi populatia sa ajungand la peste 16 milioane de locuitori. Acest lucru face din Istanbul cel mai mare oras al Turciei si unul dintre cele mai mari orase din lume.”

 

 

Ziua 1 – vineri 02.06 – Plecare joi seara (01.06) din Pitesti (19:00) si din Bucuresti (21:00) pe traseul Giurgiu – Ruse – Edirne – Istanbul. Dimineata devreme se va intra in Turcia. Continuam drumul apoi catre Istanbul, unde ajungem in jurul orei 10 – 11. Cazare la Hotel Istanbul Royal 4*  situat ultracentral, la 200 metri de piata Aksaray (kilometrul zero al orasului) sau similar, apoi timp liber pentru un prim contact cu marea metropola. Pentru seara va sugeram o vizita in Taksim – inima modernului Istanbul si principala zona de leisure a acestuia; se poate ajunge in numai 15 minute cu metroul, de langa hotel.

Ziua 2 – sambata 03.06 – Timp liber pentru vizite individuale si shopping in Orasul vechi, Marele Bazar, Bazarul de condimente ori in mall-urile orasului. In partea a doua a zilei va propunem un program optional: o relaxanta croaziera pe Bosfor combinata cu o trecere pe malul asiatic si cu contemplarea intregului oras de pe Dealul Camlica, cel mai inalt punct de pe malul Bosforului; o vizita la showroom-ul unei importante fabrici de articole din piele (si nu numai…) precum si un tur pietonal, in care alaturi de insotitorul de grup si de ghidul local se viziteaza: Obeliscul lui Theodosius si Fantana Germana a lui Wilhem al II-lea, Moscheea Albastra (monumente ce decoreaza astazi fostul Hipodrom), casutele colorate si bazarul Arasta. La incheierea acestui program veti putea ramane in zona Sultanahmet sau autocarul va va debarca la hotel.

Ziua 3 – duminica 04.06 – In jurul orei 11:00 eliberarea camerelor, apoi timp liber pentru vizite individuale si shopping. Puteti vizita Palatul Topkapi  (fosta resedinta a sultanilor otomani in care sunt expuse relicve islamice sacre, portelanuri, arme etc), Ayia Sofia, Bazilica cisterna, moscheea lui Suleiman Magnificul. Puteti ajunge (cu metroul) la FORUM – cel mai mare mall din Europa, care adaposteste un impresionant acvariu si cea mai mare colonie de rechini in captivitate In jurul orei 20:00 plecare spre Romania; sosire in Bucuresti, respectiv Pitesti in cursul diminetii de luni 05.06, in functie de trafic.

 

Tarif: 149 euro/persoana/loc in dubla (pt imbarcarea din Bucuresti)

supliment single 64 euro;

reducere a 3-a persoana in camera 30 euro

supliment imbarcare din Pitesti 10 euro

 

Servicii incluse:
-transport cu autocar clasificat international
-2 nopti cazare cu mic dejun in Istanbul, Hotel Istanbul Royal 4*
-insotitor de grup

Servicii neincluse:
-programul optional din ziua de sambata: cca 30 euro/pers, in functie de nr. de participanti
-taxele de intrare la obiectivele turistice
-asigurarea medicala sau storno (recomandate)

Conditii de plata:
– avans la rezervare 50 euro/pers – nerambursabil in caz de anulare;
– diferenta pana la 06.05.2023

Penalizari in caz de anulare:
-penalizare 50 euro pana la data de 05.05.2023
-incepand cu data de 06.05 penalizarea este 100%
Se accepta modificari de nume care nu schimba structura camerei/camerelor rezervate, pana cu 3 zile inaintea plecarii

 

NOTA: Cetatenii romani care calatoresc in scop turistic in Turcia nu au nevoie de viza de intrare pe teritoriul acestui stat, dar nu pot intra sau tranzita cu cartea de identitate, ci numai in baza unui pasaport valabil. Valabilitatea minima a pasaportului trebuie sa fie de 5 luni de la data reintoarcerii in Romania. De asemenea, pasaportul trebuie sa detina file libere pentru aplicarea de stampile, in caz contrar autoritatile de frontiera refuzand accesul pe teritoriul Turciei.

 

Produs Corali

 

Inscrie-te la newsletter
go