01. Cum?

 Hotel Avion Tren Masina Autocar

02. Unde?

Destinatie

Email/Telefon

03. Cand?

04. Cine?
Camere

Adulti

Copii

SANTORINI CHARTER AVION

santorini charter

 

 

TRIMITE CEREREA DE OFERTA:  rezervari@corali.ro 

 

De ce Santorini?

Pentru ca iti ofera tot ce-ti doresti de la destinatia ta de vacanta: peisaje fantastice, este considerata a fi cea mai frumoasa insula a Greciei, plaje cu nisip negru, alb, rosu, locatii romantice, apa cristalina, munte si mare, paduri de maslini, croaziere luxoase, hoteluri construite in stanca ce par sa te duca cu gandul inapoi in timp, traditii, taverne, cluburi de noapte, magazine, localnici prietenosi si multe altele ce-ti vor transforma visul de vacanta in realitate!

Locatie: Cea mai sudica insula a arhipelagului Cyclade din estul Marii Mediterane, situata intre insulele Ios si Anafi, la o distanta nordica de 63 mile marine de Insula Creta, are o istorie de peste 3500 ani si este recunoscuta ca emblema turismului mediteranean. Imaginea magicelor case albe cu acoperisuri albastre, pe fundalul marii si cerului senin, au devenit culorile drapelului grecesc. Denumirea actuala a insulei, antica Thira sau Thera, a fost data de cruciatii care debarcand pe insula au gasit o mica capela inchinata Sfintei Irina. Peisajul ireal al insulei si imprejurimilor este dat de vulcanul banuit ca ar fi ascuns in apele marii fantasticei civilizatii a Atlantidei sau Atlantisului, asemanata de multi cercetatori cu civilizatia minoica, disparuta de pe insula o data cu eruptia din 1500 IC.

Scurt istoric: Conform ultimelor descoperiri de la Akrotiri, existenta umana pe insula este atestata si inainte de eruptia vulcanului in 1500 IC, aproximativ din mileniul 3 IC. Herodot, in scrierile sale, precizeaza ca inainte de acest eveniment, insula se chema Strongyle (insula rotunda), iar mai tarziu, datorita frumusetii ei, a fost numita Kalliste (cea potrivita). Fenicienii care au cucerit insula, o numesc dupa conducatorul lor Theras, Thera si devine cel mai important nod comecial in secolul 9 inainte de Hristos, intre Est si Vest. In perioada elenistica, Thera este de partea Spartei in timpul razboiului peloponesian si devine baza militara in expansiunea lui Alexandru cel Mare catre nordul Africii si Asia. Prima biserica crestina apare pe insula in secolul IV si isi pastreaza importanta ca nod militar si comercial in timpul Imperiului Bizantin. In 1204 Cruciatii cuceresc insula si ii dau actuala denumire de Santorini. Insula ramane sub conducere franciscana intre anii 1207-1579, iar intre 1579 si 1821 intra sub ocupatie otomana, devenind cel mai important nod in abolirea pirateriei si facand legaturile comerciale navale intre principalele porturi Constantinopole si Alexandria. Insula participa la razboiul de Independenta in 1821 si devine parte a Greciei in 1830. La inceputul secolului XX intervine declinul, rutele comerciale schimbandu-si traseul. Anii ’70 aduc dezvoltarea turistica a insulei.

Informatii geografice: Are suprafata de numai 96 kmp, cu o populatie permanenta de aproximativ 13.600 de locuitori. Se situeaza in estul Marii Mediterane si are 69 km de coasta. Hoteluri de doua, trei, patru si cinci stele, resorturi noi, elegante, de lux, se situeaza in sau in apropierea localitatilor, dar cele situate in Oia, Fira sau Imerovigli sunt construite pe/sau in stanca, fiind departe de plajele cu nisip si pietris vulcanic ale insulei. Cele mai importante localitati sunt: Fira – capitala, Oia, Imerovigli, Kamari, Perissa, Monolithos, Vlychada, Perivolos.

Clima: Mediteraneana, cu ierni blande si cu o temperatura medie de 27 grade Celsius in timpul verii.

Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
°C 15 15 17 20 23 28 30 30 27 23 20 17
°F 59 59 63 68 73 82 86 86 81 73 68 63

Gastronomie:Bucataria locala este specializata in preparate din peste, fructe de mare si deserturi pe baza de miere, dar nu lipsesc siobisnuitele preparate grecesti: tzatziki, tarama, musaka, souvlaki, giros, ce trebuie stropite din plin cu Ouzo, Tzipoura, Metaxa sau Retzina. Sunt si preparate cu specific local, mai ales branzeturi si chiftelute de tomate.

Sport si activitati pentru timpul liber: Rafting, snorkelling, pescuit, yachting, sporturi de apa, tenis, jogging si multe altele.

Shopping: Pe insula gasiti magazine de bijuterii, produse artizanale din ceramica, produse cosmetice pe baza de ulei de masline.

Excursii optionale

  • Croaziera la Apus de Soare
  • Croaziera si urcare pe Vulcan
  • Turul Insulei – Nord
  • Turul Insulei – Sud
  • Turul Traditional

 

 

Croaziera la Apus de Soare

Se face imbarcarea pe vas la ora 17.30 din portul Athinios si se navigheaza pe traseul traditional al craterului (caldare), pentru o seara memorabila, romantica, pentru a admira apusul de soare reflectat in apele marii intre Thirassia si Oia. Totul este acompaniat de muzica traditionala, masa bufet si vin local nelimitat. Cina este inclusa la bord, cu racoritoare si vin.

Durata excursiei:½ zi (de la ora 17:30 pana la apusul soarelui)

Mijlocul de transport: vas

Tipul de masa: cina (tip bufet cu racoritoare si vin)

Atentionari suplimentare: jacheta pentru seara la bordul vasului

Tarif informativ: 47€/persoana

 

 

Croaziera si urcare pe Vulcan

Se face imbarcarea pe vas la ora 11.15 din portul Athinios si se navigheaza spre vulcanul Santorini, unde aveti ocazia sa pasiti pe lava uscata, pana in varful vulcanului si sa simtiti in nari mirosul iute al emanatiilor de sulf. Se va continua navigarea spre izvoarele termale, unde puteti inota (apa are 35-36 grade Celsius). Ultima oprire este in insula sora – Thirassia, unde puteti inota in apele marii, puteti sa urcati in satul pitoresc sau sa serviti o masa pescareasca (nu este inclusa in pret).

Durata excursiei: 1 zi (de la ora 11:15 pana la apusul soarelui)

Mijlocul de transport: vas

Tinuta impusa: pantofi sport pentru a va putea catara pe vulcan, palarie, crema de plaja, sticla cu apa, costum de baie, prosop de plaja

Atentionari suplimentare: nu este inclusa nicio masa/bauturi si nici intrarea la Vulcan (2€)

Tarif informativ: 40€/persoana

 

 

Turul Insulei – Nord

Se pleaca in tur cu autocarul si prima oprire se face la Biserica Panagia Episcopi (Sf.Fecioara) din secolul 11 si la satul Mesa Gonia cu ramasitele eruptiei din 1956. Se continua traseul cu vechea capitala Pyrgos si cel mai inalt punct al insulei, mergand spre Ruinele Castelului Venetian. Autocarul continua drumul spre Imerovigli pentru a realiza cele mai spectaculoase poze cu craterul si marea Skaros. Ultima oprire si cea mai impresionanta este la Oia pentru a admira apusul de soare care-ti taie rasuflarea.

Durata excursiei: ½ zi (de la ora 15:00 pana la apusul soarelui)

Mijlocul de transport: autocar

Tinuta impusa: pantofi sport

Atentionari suplimentare: nu este inclusa nicio masa/bauturi

Tarif informativ: 26€/persoana

 

 

Turul Insulei – Sud

Se pleaca in tur cu autocarul si prima oprire se face Profitis Elias (Profetul Ilie) – cel mai inalt munte din Santorini. Urmatoarea oprire este la Megalochori – localitate pitoreasca cu case colorate si vii renumite, cu oprire la Podgoria Boutari pentru degustare.Continuand traseul spre sudul insulei se face o oprire pentru fotografii langa Akrotiri – locul sapaturilor arheologice unde au fost descoperite dovezile civilizatiei minoice disparute in 1500 i.Hr. Urmatoarea oprire se face in satul Emporio cu mori de vant si la ruinele Castelului Venetian. Ultima oprire este la Perivolos pentru plaja sau plimbare pe faleza.

Durata excursiei: ½ zi (de la ora 10:00 – 14:30)

Mijlocul de transport: autocar

Tinuta impusa: pantofi sport, palarie, crema de plaja, costum de baie si prosop de plaja

Atentionari suplimentare:sunt incluse intrarea la Vinarie si degustarea de vinuri, nu este inclusa masa/bautura

Tarif informativ:30€/persoana

 

 

Turul Traditional

Se pleaca in tur cu autocarul si prima oprire se face la Muzeul Etnografic Lignos care este gazduit de o pestera amenajata in 1861 in localitatea Kontochori, langa Fira. Este inchinat breslelor de pe insula si este o veche crama. Se merge apoi spre centrul insulei la Messaria – atestata de la mijlocul sec. XVII si pana in sec. XIX ca centru industrial al insulei. Este o combinatie de case si locuinte create in grote sapate in tuful vulcanic. Messaria este si o podgorie renumita. Se continua traseul spre muzeul Kotsoyannopoulos – care este intr-o minunata grota. Turul se incheie la plaja Monolithos.

Durata excursiei: ½ zi (de la ora 10:00 – 14:30)

Mijlocul de transport: autocar

Atentionari suplimentare:sunt incluse intrarea la Vinarie si degustarea de vinuri si intrarea la Muzeul Etnografic, nu este inclusa masa/bautura

Tarif informativ: 35€/persoana

 

TRIMITE CEREREA DE OFERTA:  rezervari@corali.ro 

 

Inscrie-te la newsletter
go