01. Cum?

 Hotel Avion Tren Masina Autocar

02. Unde?

Destinatie

Email/Telefon

03. Cand?

04. Cine?
Camere

Adulti

Copii

Sarbatorile Pascale in Istanbul, autocar

ISTANBUL DECEMBRIE

Sarbatorile Pascale in ISTANBULla intalnirea dintre doua continente: Europa si Asia

21.04-25.04.2022, Tarif: 169 EURO/persoana

 

Ziua 1 | 21.04.2022: București – Edirne – Istanbul

Întâlnire cu însoțitorul de grup în Bucuresti – Gara de Nord vis-a-vis de coloane (aprox. ora 04:00) pentru îmbarcare în autocar și plecare spre Istanbul. Constantinopol, cum i-a fost denumirea oficială până în anii 1928, este un megalopolis, cu o populație de peste 20 de milioane de locuitori, principalul centru economic, cultural și comercial din țară, având totodată și cel mai mare port. Cu o istorie zbuciumata și încărcată de evenimente, fosta capitala a Turciei promite să ne răsfețe cu povești, obiective minunate și mâncăruri delicioase. Sosire în Istanbul și dupa formalitățile de cazare, timp liber pentru acomodare. Apoi, mergem la pas pe urmele fascinantei povești de iubire dintre inegalabilul sultan Soliman Magnificul și frumoasa odaliscă Hurem, cea care i-a devenit soție și a schimbat destinul unui imperiu. Prin urmare, o să ajungem la moscheea Suleymaniye. De aici, pornim agale spre celebrul Bazar Egiptean cunoscut și sub numele de Bazarul de Mirodenii. Pentru cei care doresc, opțional, le propunem o călătorie inedită cu autocarul prin fosta capitală a Imperiului Otoman – Istanbulul văzut noaptea “BY NIGHT” – în care ne vom pierde pe străzile fascinantei metropole, vom traversa Bosforul și vom ajunge până la un punct de belvedere aflat pe dealul Ceamlika de pe malul asiatic. Cazare hotel 3-4* Istanbul.


Ziua 2 | 22.04.2022: Sultanahmet & Croazieră pe Bosfor

Dedicăm întreaga zi vizitării metropolei care se întinde pe 2 continente: vechiul Hipodrom, Moscheea Albastră, Biserica Sfânta Sofia și Palatul Topkapi – fosta reședință a sultanilor otomani timp de circa 400 de ani, construit de Mahomed al II-lea, cuceritorul Constantinopolului – (Palatul, Haremul Sultanului) și vizitarea Bazilicii Cisterna – palatul scufundat de la Ayia Sofia, construit în timpul împăratului Justinian I. Urmează după-amiaza cu  program liber pentru Grand Bazaar – una dintre cele mai mari și mai vechi piețe din lume, considerat cel mai vizitat obiectiv turistic din țară (aprox 91 de milioane de vizitatori). Marele Bazar din capitala culturală turcă Istanbul este una dintre cele mai mari şi mai vechi pieţe acoperite din lume, care cuprinde un total de 61 de străzi acoperite şi peste 3.000 de magazine. În ciuda creşterii constante a mall-urilor moderne din Turcia, Marele Bazar este în continuare cel mai vizitat obiectiv turistic din ţară. În 2014, Marele Bazar a devenit cel mai vizitat obiectiv turistic din întreaga lume. Anual are peste 91 de milioane de vizitatori. Marele Bazar a fost creat din ordinul sultanului Mehmet al II-lea în iarna anului 1455, la scurt timp după cucerirea Istanbulului de către otomani (1453). La început, în Marele Bazar se comercializau numai textile şi de aceea a fost numit Cevahir Bedestan sau „Bedesten de Gems”, cuvântul „Bedesten” în persană însemnând „bazarul vânzătorilor de pânză”. Ca structură, Bazarul a fost construit din cărămidă şi lemn cu arcade mari boltite, iar pereţii erau ornamentaţi cu tencuieli pe cărămizi sau piatră. Câţiva ani mai târziu, sultanul Mehmet al II-lea a mai ordonat construcţia unei alte pieţe acoperite numită „Sandal Bedesten”. Numele vine de la un fel de fir ţesut în Bursa, care are culoarea lemnului de santal. Sandal Bedesten este acum a doua cea mai veche clădire în Marele Bazar. Peste un timp, textilele pentru comerţ au fost mutate la Sandal Bedesten, iar Cevahir Bedesten a fost rezervat pentru comerţul cu bunuri de lux. Opțional, vă invităm într-o Croazieră pe Bosfor unde vom afla câteva dintre poveștile pe care doar valurile ni le pot spune și, dacă suntem norocoși, vom naviga însoțiți de delfini.


Ziua 3 | 23.04.2022: Palatul Dolmabahce, Turnul Galata & Patriarhia Ecumenică din Istanbul

După micul dejun vom vizita Palatul Dolmabahce – comoara sultanilor, cea mai mare și luxoasă reședință din Turcia, situată pe malul Bosforului, simbol al opulenței orientale a celor 6 sultani care l-au locuit, combinată cu rafinamentul occidental. Construit pentru sultanul Abdulmecit, care mută reședința de la Topkapi la noul palat, acesta îmbină mai degrabă multe elemente franceze (Versailles) și austriece (Schonbrunn), decat cele din 1001 de nopți, semn al dorinței noilor sultani de apropiere de Occident. Recomandăm escaladarea Turnului Galata pentru a vă bucura de o panoramă de 360 grade asupra orașului construit de Genovezi în locul fostului far bizantin în anul 1348, acesta având inițial denumirea de Turnul lui Cristos, denumire care se păstrează până la cucerirea Constantinopolului. Timp liber pentru shopping pe celebra stradă Istiklal Caddesi zona pietonală, plină de magazine de firmă și restaurante cu specific, în care pe lângă delicioasele preparate, putem servi și o cafea turcească. Istiklal Caddesi sau Bulevardul Independenței este probabil cel mai popular loc pentru plimbări și divertisment de seară în Istanbul. Aceasta este o stradă largă și modernă, înconjurată de case Art Nouveau. Uneori, ai impresia că jumătate din oraș se plimbă de-a lungul Istiklalului într-o zi liberă. Opțional, continuăm programul cu vizitarea și închinarea la Izvorul Tămăduirii și Patriarhia Ecumenică, locuri de profunzime spirituală care au iradiat cultură și spiritualitate pentru mai bine de un mileniu asupra întregii lumi creștine. Spre seară, pentru pasionații de shopping, recomandăm Forum Mall, în incinta căruia găsim și Aquarium-Sea Life, unul dintre cele mai mari din Turcia. Doritorii pot participa la SLUJBA DE INVIERE. HRISTOS A INVIAT!


Ziua 4 | 24.04.2022: Taksim & Buyukada-Insula Printilor

În această zi, putem să ne bucurăm de un program liber în care fiecare poate să se piardă în voie pe străzile acestei metropole milenare sau, opțional, poate merge în croaziera pe Marea Marmara la Buyukada. Acest periplu include transport până la port, bilet de vapor, masa de prânz, turul insulei cu trăsura. Insulele Prinților este denumirea dată unui arhipelag de nouă insule din Marea Marmara, situate la distanță de aproximativ 10-15 km de Bosfor și care fac parte din zona asiatică a Istanbulului. Acestea au păstrat această denumire, deoarece, în perioada bizantină, prinții sau alți membri ai familiilor regale erau exilați aici. Astăzi, în Insula Buyukada (Insula Mare) pe care o vom vizita, se află numeroase vile otomane de secolul al XIX-lea, majoritatea case de vacanță ale turcilor înstăriți, dar și ale unor personalități ale Turciei (scriitori, filosofi, artiști). Vom realiza un tur al insulei, plimbându-ne cu trăsura printre vilele luxoase din lemn, iar, apoi, vom avea timp liber pentru suveniruri, fotografii și pentru a servi masa de prânz (inclusă) – PRANZ PASCAL. După-amiaza, întoarcere la hotel.


Ziua 5 | 25.04.2022: Istanbul – Edirne – Bucuresti

Plecăm din Istanbul și ne oprim în Edirne, unde vizităm Moscheea Selimiye, celebră pentru cele 4 minarete, inclusă în patrimoniul UNESCO, apoi facem  ultimele cumpărături la Bazarul din Edirne. Moscheea Selimiye a fost construită în secolul al XVI-lea în Edirne, capitala Imperiului Otoman, înainte de cucerirea Istanbulului, de către un creator genial, marele arhitect (Mimar) Sinan cunoscut în întreaga lume. Piatra de temelie a moscheii și palatului Selimiye a fost pusa de sultanul Selim al II-lea. Datorită excelenței tehnice, dimensiunilor și valorii  estetice moscheea a fost considerată drept una dintre cele mai glorioase construcții nu numai în perioada în care a fost construită dar și astăzi. Construcția moscheii care își uimește vizitatorii cu arhitectura sa magnifică a început în 1568 și a fost finalizată în 1575 datorită eforturilor a aproximativ 15 000 de persoane. Impunătoarea construcție este vizibila de la mari distanțe însă adevărata sa splendoare se află în interior. Mimar Sinan, care a lăsat opere splendide de artă în istoria mondială a arhitecturii, considera această moschee drept apogeul activității sale.  Cele mai bune exemple de piatră, marmură, lemn, sidef, ceramică au fost folosite în designul interior. Designul cupolei,curții, bibliotecii, și al medreselor reprezintă  un exemplu unic de artă.  Sosire în Bucuresti în funcție de trafic și formalitățile vamale.

Tarif 169 euro/persoana/loc in dubla sau tripla
supliment single: 60 euro;
reducere copil < 12 ani in camera cu 2 adulti: 40 euro

 

Servicii incluse:
-Transport cu autocar clasificat pentru transport internațional de persoane;
-4 nopți cazare cu mic dejun la hotel de 3-4*;
-Ghid-însoțitor din partea agenției;
-Vizitarea obiectivelor turistice incluse in program.

Servicii neincluse:
-Taxa TURSAB și ghizi locali: 15€;
-Transportul local: metrou sau tramvai;
-Taxe de intrare la obiectivele turistice și nici ghizii locali pentru acestea;
-Taxe hoteliere (se achită direct de turist la recepția hotelurilor);
-asigurarea medicala sau storno (recomandate);
Excursiile optionale – tarife informative, functie de numarul de participanti:

            – Istanbul by night 15 euro
            – Croaziera pe Bosfor 25 euro
            – Izvorul Tămăduirii și Patriarhia Ecumenică din Istanbul 15 euro
            – Buyukada  – Insula Printului 45 euro
            – Seara turceasca 45 euro

Conditii de plata: avans la rezervare 50% – nerambursabil in caz de anulare; diferenta pana la 30.03.2022

Penalizari in caz de anulare:
-penalizare 50% din momentul rezervarii
-incepand din 31.03 penalizare 100%

 

NOTA: Cetatenii romani care calatoresc in scop turistic in Turcia nu au nevoie de viza de intrare pe teritoriul acestui stat, dar nu pot intra sau tranzita cu cartea de identitate, ci numai in baza unui pasaport valabil. Valabilitatea minima a pasaportului trebuie sa fie de 6 luni de la data reintoarcerii in Romania. De asemenea, pasaportul trebuie sa detina file libere pentru aplicarea de stampile, in caz contrar autoritatile de frontiera refuzand accesul pe teritoriul Turciei.

cod produs CORALI

Inscrie-te la newsletter
go