01. Cum?

 Hotel Avion Tren Masina Autocar

02. Unde?

Destinatie

Email/Telefon

03. Cand?

04. Cine?
Camere

Adulti

Copii

TARA MARAMURESULUI

maramures

 

TARA MARAMURESULUI

29.06-04.07.2022

 

Prejmer – Rupea – Sighisoara – Bistrita – Borsa – Cascada Cailor – Moisei – Valea Izei – Barsana – Ocna Sugatag – Sighetu Marmatiei – Mocanita de pe Valea Vaserului – Sacel – Dragomiresti – Salina Turda – Alba Iulia – Sibiu – Transfagarasean

 

PROGRAM

Ziua 1 BUCURESTI – BISTRITA

Intalnire cu reprezentantul agentiei la ora 06:00, in parcarea de la Parcul Izvor. Deplasare pe ruta Bucuresti – Brasov – Sighisoara – Targu Mures – Bistrita (450 km). Se viziteaza: CETATEA SI BISERICA FORTIFICATA PREJMER (a fost construită în secolul XIII pe baza unei vechi bazilici romane datată din secolul al XII-lea), CETATEA RUPEA (este unul dintre cele mai vechi vestigii arheologice de pe teritoriul României), CETATEA SIGHISOARA (Turnurile breslelor mestesugaresti, Scara Scolarilor, Biserica din Deal). Cina si cazare in Bistrita.

Ziua 2 BISTRITA – BORSA – OCNA SUGATAG

Mic dejun. Deplasare pe ruta Bistrita – Borsa – Ocna Sugatag (190 km). Se viziteaza: PARCUL NATIONAL MUNTII RODNEI cu DRUMETIE LA CASCADA CAILOR* (se află la altitudinea de 1.300 m iar căderea de apă este de 90 metri), MAUSOLEUM DE LA MOISEI (cuprinde 12 figuri de piatră – 2 chipuri omenești și 10 măști tradiționale maramureșene), COMPLEXUL MONAHAL BARSANA (o icoana a sufletului crestin ortodox maramuresean, o speranta pentru un viitor binecuvantat). Cina si cazare in Maramures.

*In functie de disponibilitate, popas pentru pranz la o stana de oi.

Ziua 3 OCNA SUGATAG – SAPANTA – OCNA SUGATAG

Mic dejun. Deplasare pe ruta Ocna Sugatag – Sapanta – Sighetu Marmatiei – Ocna Sugatag (50 km). Se viziteaza: CIMITIRUL VESEL DE LA SAPANTA (faimos pentru crucile mormintelor viu colorate, picturile naive si versurile cu nuante umoristice, reprezentând scene din viața și ocupația persoanelor înhumate), MANASTIREA PERI (cea mai inalta biserica din lemn), MEMORIALUL VICTIMELOR COMUNISMULUI SI AL REZISTENTEI („Memorialul Durerii” aduce un binemeritat și emoționant omagiu victimelor comunismului. Celulele au fost transformate în spații expoziționale), MUZEUL SATULUI MARAMURESEAN (se constituie ca o rezervaţie de monumente de arhitectură ţărăneasca, uliţe principale şi întortocheate, poteci şi „prilazuri” alcătuiesc structura intimă a aşezării şi converg spre un promotoriu pe care, ca în toate satele maramureşene, este aşezată biserica). Cina si cazare in Maramures.

Ziua 4 OCNA SUGATAG – VISEU DE SUS

Mic dejun. Deplasare pe ruta Ocna Sugatag – Viseu de Sus – Sacel – Valea Izei – Ocna Sugatag (160 km). Se viziteaza: VALEA VASERULUI – EXCURSIE DE JUMATATE DE ZI CU MOCANITA (trenul amintirilor – ultima cale forestira activa, pe care circula locomotive cu abur), MUZEUL TARANCII ROMANE (ocupatiile tarancii de la nastere si pana la trecerea in lumea cealalta). Cina si cazare in Maramures.

Ziua 5 OCNA SUGATAG – SIBIU

Mic dejun. Deplasare pe ruta Ocna Sugatag – Cluj Napoca – Turda – Alba Iulia – Sibiu (380 km). Se viziteaza: SALINA DE LA TURDA (“CEL MAI FRUMOS LOC SUBTERAN DIN LUME”, locul 22 in topul celor mai frumoase destinatii turistice din lume), CETATEA ALBA IULIA (Cetatea bastionară din Alba Iulia a fost ridicată între anii 1714-1738, fiind considerată cea mai reprezentativă fortificaţie de tip Vauban, construita in forma de stea cu 7 bastioane). Cina si cazare in Sibiu.

Ziua 6 SIBIU – BUCURESTI

Mic dejun. Deplasare pe ruta Sibiu – Bucuresti. TUR PIETONAL SIBIU SI O ZI IN NATURA PE TRANSFAGARASAN (Cabana Balea Cascada, Cabana Balea Lac, Barajul Vidraru). Sosire in jurul orei 21.00.

 

TARIF :  1.450 LEI / persoana

 

TARIFUL INCLUDE

 • Transport cu AUTOCAR/MIDIAUTOCAR modern, cu climatizare, clasificat minim 3*
 • 5 CAZARI la pensiuni/hoteluri 3* cu facilitati superioare
 • Masa in regim DEMIPENSIUNE: mic dejun si cina
 • EXCURSIILE prezentate in program
 • GHID insotitor pentru intrega perioada

 

TARIFUL NU INCLUDE

 • Intrarile la obiectivele turistice aprox: 100 lei
 • Alete mese, taxe si cheltuieli personale

 

OPTIONAL: CIRCUIT PRIVAT – Minivan 5-7 persoane – tarif 1600 lei/persoana (perioada – la alegere)

 

BINE DE STIUT

 • Supliment camera single: 350 lei
 • Persoanele care se inscriu singure si pentru care agentia nu gaseste partener, nu vor plati supliment
 • Așezarea în autocar va fi realizată conform diagramelor, în funcție de ordinea înscrierii turiștilor;
 • Copil 2 – 8 ani cazat in camera dubla cu doi adulti are reducere 300 lei;
 • Grup minim: 36 persoane. Pentru grup intre 25-35 persoane platitoare, circuitul se va organiza, dar va trebui platit un supliment de 60 lei / persoana
 • Avans la inscriere 500 lei / persoana;
 • Organizatorul poate modifica traseul in functie de conditiile meteo si situatiile neprevazute, ordinea vizitelor se poate modifica;
 • Camerele sunt repartizate de catre receptia unitatii de cazare, paturile pot fi matrimoniale sau separate, nu se poate garanta un anumit tip de pat, dar se va tine cont de prioritati
 • Unele unitati de cazare nu au lift.

 

produs BLD

Inscrie-te la newsletter
go